Túró Rudi torta – Sárgabarackkal

Túró Rudi torta – Sárgabarackkal

Hozzávalók:

  • 4 tojásból kakaós piskóta
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 50 dkg túró
  • 1 csomag zselatin
  • 2 dl tej
  • 2-3 dl baracklekvár
  • 1 marék aszalt sárgabarack
  • 10 dkg étcsokoládé

turo-rudi-torta-sargabarack-recept

Elkészítés:

Az aszalt barackot apróra vágjuk, és egy kevés meleg vízben enyhén felpuhítjuk őket, majd jól lecsepegtetve a lekvárhoz keverjük.

A töltelékhez a cukrot habosra keverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a vaníliás cukrot és a túrót. A zselatin megduzzasztjuk a tejben és megolvasztjuk, majd a túrós keverékhez keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük és hozzáforgatjuk a túrós töltelékhez.

A tortaformában hagyjuk a piskótát, rátesszük a túrótöltelék felét, rákanalazzuk a lekváros tölteléket, majd befedjük a maradék túrós krémmel. Ekkor a tölteléket – egy kést függőlegesen beleállítva – kanyargós mozdulatokkal „cirmosra” keverjük.

A csokit gőz fölött megolvasztjuk, és egy sütőpapírra vékonyan elkenjük. Mikor megdermedt, darabokra törjük, és mozaikszerűen beburkoljuk vele a tortánkat.

 

Forrás: mindmegette.hu