Túró Rudi torta – Sárgabarackkal
Hozzávalók:
- 4 tojásból kakaós piskóta
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 tojás
- 50 dkg túró
- 1 csomag zselatin
- 2 dl tej
- 2-3 dl baracklekvár
- 1 marék aszalt sárgabarack
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
Az aszalt barackot apróra vágjuk, és egy kevés meleg vízben enyhén felpuhítjuk őket, majd jól lecsepegtetve a lekvárhoz keverjük.
A töltelékhez a cukrot habosra keverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a vaníliás cukrot és a túrót. A zselatin megduzzasztjuk a tejben és megolvasztjuk, majd a túrós keverékhez keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük és hozzáforgatjuk a túrós töltelékhez.
A tortaformában hagyjuk a piskótát, rátesszük a túrótöltelék felét, rákanalazzuk a lekváros tölteléket, majd befedjük a maradék túrós krémmel. Ekkor a tölteléket – egy kést függőlegesen beleállítva – kanyargós mozdulatokkal „cirmosra” keverjük.
A csokit gőz fölött megolvasztjuk, és egy sütőpapírra vékonyan elkenjük. Mikor megdermedt, darabokra törjük, és mozaikszerűen beburkoljuk vele a tortánkat.
Forrás: mindmegette.hu