Túró pötty sütés nélkül, recept

Túró pötty sütés nélkül. Ez a recept is jó ideje kering már a neten, szemezgetek vele én is régóta de csak most jött el az ideje. Túró Rudi fanoknak kötelező, különösen azoknak, akik már legalább 30-40 éve eszik !!! 🙂 Ők ráismernek majd arra a régi-régi ízre…
A Túró pötty sütés nélkül hozzávalói 15-18 db -hoz:
- 25 dkg túró
- 3 csapott (vagy 2 púpozott) evőkanál darált keksz
- 3 evőkanál méz
- reszelt citromhéj
- 150 gr Party tortabevonó
- 2 ek étolaj
A Túró pötty sütés nélkül elkészítése:
-
25 dkg túrót áttörünk. 3 csapott (vagy 2 púpozott) evőkanál darált keksszel; 3 evőkanál mézzel (vagy porcukor, vagy eritrit, vagy ezek bármilyen arányú keveréke), illetve reszelt citromhéjjal alaposan összedolgozzuk a masszát.
-
Majd nedves kézzel kis, kb 15 gr-os golyókat formázunk, amiket aztán a mélyhűtőbe teszünk fél-egy órára. Annál könnyebb dolgunk lesz, minél keményebbek lettek a golyók.
-
150 gr Party tortabevonót (valakinél ezt olvastam, hogy csak ezzel működik és hajlok rá, hogy igaza van) felolvasztunk
-
2 ek olajjal. A golyókat fogpiszkálóra szúrjuk, majd megmártjuk a csokiban. Pár perc alatt megdermed és fogyasztható is. A maradékot (nem lesz) tartsuk hűtőben.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: eszterlancfoz