Túró pötty sütés nélkül, recept

Túró pötty sütés nélkül, recept

Túró pötty sütés nélkül. Ez a recept is jó ideje kering már a neten, szemezgetek vele én is régóta de csak most jött el az ideje. Túró Rudi fanoknak kötelező, különösen azoknak, akik már legalább 30-40 éve eszik !!! 🙂 Ők ráismernek majd arra a régi-régi ízre…

A Túró pötty sütés nélkül hozzávalói 15-18 db -hoz:

  • 25 dkg túró
  • 3 csapott (vagy 2 púpozott) evőkanál darált keksz
  • 3 evőkanál méz
  • reszelt citromhéj
  • 150 gr Party tortabevonó
  • 2 ek étolaj

A  Túró pötty sütés nélkül elkészítése:

  1. 25 dkg túrót áttörünk. 3 csapott (vagy 2 púpozott) evőkanál darált keksszel; 3 evőkanál mézzel (vagy porcukor, vagy eritrit, vagy ezek bármilyen arányú keveréke), illetve reszelt citromhéjjal alaposan összedolgozzuk a masszát.

  2. Majd nedves kézzel kis, kb 15 gr-os golyókat formázunk, amiket aztán a mélyhűtőbe teszünk fél-egy órára. Annál könnyebb dolgunk lesz, minél keményebbek lettek a golyók.

  3. 150 gr Party tortabevonót (valakinél ezt olvastam, hogy csak ezzel működik és hajlok rá, hogy igaza van) felolvasztunk

  4. 2 ek olajjal. A golyókat fogpiszkálóra szúrjuk, majd megmártjuk a csokiban. Pár perc alatt megdermed és fogyasztható is. A maradékot (nem lesz) tartsuk hűtőben.

túró pötty sütés nélkül

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: eszterlancfoz