TúróKrémes – Gyümölcs Torta
Hozzávalók egy 28cm-es tortához:
Piskóta:
- 4 tojás
- 4 ek cukor
- 3 ek .liszt
- 1 ek.étkezési keményítő
Krém:
- 50 dkg túró
- 2 kis pohár natúr joghurt
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csg.zselatin fix
- gyümölcs tetszés szerint
- 1 csg. gyümölcskocsonya por
- 3 dl víz
Megsütöm a piskótát ,kihűtöm.Visszakapcsolom a forma oldalát a piskóta köré.
A krém hozzávalóit összekeverem,ráöntöm a piskótára.10 percre hűtőbe teszem,addig előkészítem a gyümölcsöket és a kocsonyát az utasítás szerint elkészítem.
Hűtés után, a krémre halmozom a gyümölcsöket ráöntöm a kocsonyát és hidegre teszem.Néhány óra múlva tálalható.Akár egy kis tejszínhabbal 🙂
Amikor fagyasztott gyümölcsöt használok,kiengedés nélkül teszem a krémre,egyből leöntöm zselével.Így a hidegtől a zselé megköt szinte egyből , a gyümölcs pedig megtartja eredeti formáját,nem lesz löttyedt és fagyos sem.