Triplasajtos csőben sült krumpli recept
Ha a nagy ünnepi dömping után jólesik a hús nélküli étel, tégy az asztalra csőben sült krumplit. A sajtot és a zöldfűszereket ízlés szerint variálhatod. Ha ezt egyszer elkészíted, máskor is követelni fogják tőled. Biró Sára receptjét akár már ma kipróbálhatod.
Hozzávalók 4 személyre:
- 70 dkg krumpli
- 20 dkg lágy sajt
- 3 karika mozzarella
- 2 evőkanál reszelt parmezán
- 2 tojás
- 1 doboz 12 %-os tejföl
- 1 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
- egy csokor zöld kapor
- só
- bors
- vaj
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 20 perc, sütés: 35 perc
Elkészítés:
A krumplit tisztítsd meg, majd nagyobb lyukú reszelőn nyersen reszeld le. Egy kicsit nyomkodd ki. Üsd le a két tojást, keverd habosra, majd add hozzá a reszelt sajtot, a parmezán felét, keverd bele a tejfölt. Sózd, borsozd ízlés szerint, rakd hozzá az apróra vágott zöld kaprot, szórd bele a zsemlemorzsát, és forgasd össze a reszelt krumplival.
Egyengesd a masszát kivajazott tepsibe, a tetejére szórd a parmezán másik felét, és mozzarellaszelettel díszítsd. Rakd 180 fokos sütőbe, körülbelül 20 perc múlva fóliázd le, hogy ne égjen meg a sajt. Süsd még 15 percig, majd forrón tálald.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: femina.hu