Triplasajtos csőben sült krumpli recept

Triplasajtos csőben sült krumpli recept

 

Ha a nagy ünnepi dömping után jólesik a hús nélküli étel, tégy az asztalra csőben sült krumplit. A sajtot és a zöldfűszereket ízlés szerint variálhatod. Ha ezt egyszer elkészíted, máskor is követelni fogják tőled. Biró Sára receptjét akár már ma kipróbálhatod.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg krumpli
  • 20 dkg lágy sajt
  • 3 karika mozzarella
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 2 tojás
  • 1 doboz 12 %-os tejföl
  • 1 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
  • egy csokor zöld kapor
  • bors
  • vaj

Elkészítés ideje:
Elkészítés: 20 perc, sütés: 35 perc

Elkészítés:

csoben_sult_burgonya-tripla-sajt-recept
A krumplit tisztítsd meg, majd nagyobb lyukú reszelőn nyersen reszeld le. Egy kicsit nyomkodd ki. Üsd le a két tojást, keverd habosra, majd add hozzá a reszelt sajtot, a parmezán felét, keverd bele a tejfölt. Sózd, borsozd ízlés szerint, rakd hozzá az apróra vágott zöld kaprot, szórd bele a zsemlemorzsát, és forgasd össze a reszelt krumplival.

Egyengesd a masszát kivajazott tepsibe, a tetejére szórd a parmezán másik felét, és mozzarellaszelettel díszítsd. Rakd 180 fokos sütőbe, körülbelül 20 perc múlva fóliázd le, hogy ne égjen meg a sajt. Süsd még 15 percig, majd forrón tálald.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

 

Forrás: femina.hu