Triplacsokis mascarponetorta – Ennél finomabb nem lehetne
Hozzávalók 12 szelethez:
- 90 dkg mascarpone
- 30 dkg cukor
- 20 dkg félédes csoki
- 2 dl tejföl
- 6 evőkanál vaj
- 4 tojás
- 0,5 kávéskanál só
- 1 csokibevonó
Elkészítés: 15 perc, sütés: 80 perc, hűtés: 1 éjszaka
Elkészítés:
A csokis kekszet tedd aprítógépbe, és készíts belőle morzsát, majd dolgozd össze az olvasztott vajjal. Rakd egy 23 centiméteres tortaformába, és előmelegített sütőben 190 fokon, tíz perc alatt süsd elő.
Ezt követően a mascarponét töltsd a turmixba, add hozzá a cukrot, a sót, és keverd habosra. A tojásokat egyenként üsd bele, és habosítsd tovább. Majd mehet hozzá a tejföl és a jó minőségű, vízgőz felett megolvasztott félédes csokoládé. Ezután öntsd a keveréket az elősütött tésztára. Alufóliával fedd le, és előmelegített sütőben 150 fokon, 70 percen át süsd.
Ezt követően a tortáról vedd le a fóliát, és a tésztát a zárt sütőben hagyd kihűlni. Egy éjjelen át letakarva dermeszd a hűtőszekrényben. Majd forró vízbe mártott késsel vágd körbe a tortaforma mentén. Végül olvaszd meg vízgőz felett a csokibevonót, és simítsd a torta tetejére, oldalára, majd hagyd dermedni. Tálaláskor a tortát forró vízbe mártott késsel szeleteld fel.
Forrás: femina.hu