2021. január 08.

Select your Top Menu from wp menus
Tőzegáfonyás-kecskesajtos párnák, recept

Tőzegáfonyás-kecskesajtos párnák, recept

 

Általános gyermekelégedettségi-szint mutató ha csirkemell-krumplipüré kombó van vasárnap: 100.

De mi finnyásak vagyunk, és jobb szeretnénk valami felnőttesebb kaját enni – az én szempontom még mellé, hogy a lehetséges legkisebb erőfeszítéssel, dupla ebédfőzés nélkül. Így került ilyen szuperköret mellé, és bár az egyszerűségét cáfolni látszik a házi vajastészta, azt én egy nappal előbb dobtam össze, ezzel az egyszerű verzióval, de éppúgy megfelel a kész vajastészta is.

Általános elégedettségi mutató, ha valaki helyi termelői (khm-khm) piacon vásárol: 100. Ha amerikai tőzegáfonyát (amit mindenki vörösáfonyának hív, pedig nem az, és eddig csak nagyon menő delikben lehetett frissen kapni, egyébként meg aszalva általában sütikben végzi), – ami utazott úgy 9000 kilométert- vásárol a helyi piacon – hát az ugye minden, csak nem helyi, de van aki ellent tudott volna állni?

Ez volt az első étel, ahol kipróbáltam, és nagyon jó páros volt a sajttal és a hússal : a csirkemelleket néhány órára sófürdőbe raktam, így nem száradtak ki a hirtelen egybensürés során sem.

A Tőzegáfonyás-kecskesajtos párnák Hozzávalói: ( 8 darabhoz)

  • 20-25 dkg vajastészta
  • 10 dkg kecskesajt
  • 5 dg tőzegáfonya, négybe vágva
  • bors

A Tőzegáfonyás-kecskesajtos párnák elkészítése:

A vajastésztát kb. késfoknyi vastagságúra nyújtottam, 5×5 centis négyzetekre vágtam. A négyzetek felére kis szelet kecskesajtot tettem, belenyomkodtam az áfonyát, borsoztam, a tészta szélét hideg vízzel kentem, majd beborítottam a másik tésztanégyzettel. A széleket villával jól összenyomkodtam, a kis batyukat tojással kentem és 200 fokos sütőben 15 percig sütöttam.

A csirkemelleket 1 liter víz – 6 dkg só oldatában 3 órát hagytam, majd leszárítottam, és kevés olajon oldalanként 3-3 percig nagy lángon sütöttem. Alufóliába csomagoltam és 10 percre betettem a tésztapárnák mellé a sütőbe, majd tálalás előtt 5 percig pihentettem kibontás nélkül..

Forrás: piszke

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Puha csokoládés briós kalács
Puha csokoládés briós kalács, recept

  Igaz, nem a klasszikus briósformában, ráadásul töltve, na és a tekerjük fel-vágjuk félbe-csavarjuk össze formában, de eredeti, rengeteg vajat...

Close