2021. április 02.

Select your Top Menu from wp menus
Törökméz

Story Highlights

  • Törökméz

A törökmézhez:

  • 100 g cukor
  • 3 evőkanál méz
  • 3 teáskanál szódabikarbóna

Torokmez-hazi
A törökmézhez a cukrot és a mézet serpenyőben kevergetés nélkül hevíteni kezdünk. Mikor kezd olvadni a cukor, körbeforgatjuk a serpenyőt, hogy mindenhol egyenletesen kezdjen pirulni. Ha az egész kezd borostányszínűvé válni (nem szabad megvárni, míg teljesen karamellszínű lesz!), gyorsan megszórjuk a szódabikarbónával és rögtön össze is keverjük. A szódabikarbónától az egész felhabzik, ilyenkor rögtön ki is kell önteni a serpenyőből egy olajjal kikent tepsire. Kb. egy óra alatt teljesen törhetővé szilárdul.

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Villámgyors amerikai palacsinta

Palacsinta keverék: 4 bögre finomliszt 3 evőkanál cukor 3 evőkanál sütőpor 2 teáskanál szódabikarbóna 1 teáskanál só Tedd a palacsinta...

Close