2020. november 10.

Select your Top Menu from wp menus
Török kenyér, recept

Török kenyér, recept

A török kenyér egy kalácshoz inkább hasonlító, foszlós-finom péktermék. Mindenkinek meleg szívvel ajánlom.

A Török kenyér Hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 2 kk só
  • 0,5 dl olaj
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl víz
  • 2 k burgonyapehely
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kk cukor
  • A tetejére:
  • 1 tojás
  • magvak (szezám, len, feketehagyma, napraforgó mag stb)
  • olaj

török kenyér

A langyos tejbe beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni.
A kenyér hozzávalóit alaposan összedagasztjuk az élesztős tejjel, cipót formázunk belőle és letakarva duplájára kelesztjük.
A kelesztést gyakran végzem zárt műanyag edényben, a hűtőszekrényben, 10-12 órán keresztül.
Deszkára borítjuk, kissé átgyúrjuk, ismét cipóvá gömbölyítjük, majd sütőpapíros tepsire helyezzük, lefedjük és további 30 percet kelesztjük.
A megkelt cipóba kissé olajos kézzel-ujjbeggyel először körbe-körbe, majd a belsejébe nyomkodjuk a mintát, lekenjük a felvert tojással, megszórjuk a magokkal és 200 C fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük.

Török kenyér

Forrás: kislidi

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Déligyümölcs tekercs
Déligyümölcs tekercs , recept

A Déligyümölcs tekercs Hozzávalói A tésztához: 5 tojás 5 kanál cukor 5 kanál olvasztott, langyos vaj 5 kanál liszt csipet...

Close