Tordai rakott hús, recept

Tordai rakott hús, recept

 

A Tordai rakott hús Hozzávalói:

  • 50 dkg sertéshús,
  • 50 dkg burgonya,
  • 1 padlizsán,
  • 10 dkg rizs,
  • 20 dkg paradicsom,
  • 20 dkg zöldpaprika,
  • 2 vöröshagyma,
  • 6 dl húsleves,
  • 1 dl olaj,
  • só, bors, pirospaprika, borsikafű (csombor)

A Tordai rakott hús Elkészítése:

a húst apróra daraboljuk vagy megdaráljuk. Egy kevés olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, rászórjuk a pirospaprikát, erre tesszük a húst, megforgatjuk a zsírban, majd egy kevés húslevessel fölengedve, fedő alatt, félig puhára pároljuk. Közben megmossuk és lecsöpögtetjük a rizst, egy kevés olajon megfuttatjuk, majd húslevessel fölengedve puhára pároljuk.

A burgonyát megtisztítjuk és felkarikázzuk, ugyanígy a paprikát és a paradicsomot . A padlizsánt sütőlapon egy kissé megsütjük, majd műanyag késsel összeaprítjuk. Egy mélyebb tűzálló edényt körben beolajozunk, az aljára teszünk egy sor burgonyát, majd egy sor padlizsánt, megsózzuk, fűszerezzük. Rászórjuk a párolt rizs felét, a párolt húst, erre zöldpaprikát, majd a paradicsomot. A rizs másik felét rakjuk ezután, majd a padlizsán másik felét, végül a tetejére a megmaradt burgonyát. Közben minden réteget enyhén sózunk és fűszerezünk. Felöntjük húslevessel, és fedő alatt kb. 80 percig pároljuk. Forrón tálaljuk.

Tökéletes megoldás abban az esetben, amikor a hozzávalók külön-külön nem elegendőek egy étel elkészítéséhez, így együtt nagyon finom, nyári egytálételt alkotnak. A csombor kellemesen pikáns ízt ad az ételnek, tökéletesen illik a darált húsos ételekhez, a krumplihoz és a paradicsomhoz.

Tordai rakott hús

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: aledakonyhaja