Tom Kha LEVES rákkal, recept

Tom Kha LEVES rákkal, recept

A Tom Kha LEVES rákkal hozzávalói:

4 adag

  • 1 L kókusztej
  • 300 g tigrisrák
  • 30 g galanga gyökér
  • 3 db thai citromnád
  • 200 g konzerv szalmagomba
  • 2 db thai chili
  • 5 db kaffir lime levél
  • 5 szál újhagyma
  • 5 evőkanál thai halszósz
  • 1 marék korianderzöld
  • 1 púpozott teáskanál pálmacukor
  • 1 db lime lé

TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ
30 perc

Ez egy nagyon finom Tom Kha Gai (thai kókusztejes leves) recept! Egyszerűen mennyei leves, aki teheti, főzze meg! Aki csípősen szereti, még egy chilivel megtoldhatja! 😉

A Tom Kha LEVES rákkal Elkészítése

1. A tigrisrákot megpucoljuk. A galanga gyökeret vékony szeletekre vágjuk. A citromnádat az újhagymához hasonlóan ferdén felaprítjuk. A szalmagombákat hosszában félbevágjuk, a chilit pedig apróra vágjuk.

2. A kókusztejet egy lábasba öntjük, alágyújtunk.

3. Mikor a kókusztej felforr, tegyük bele a megtisztított tirgrisrákot.

4. Hozzáadjuk a citromnádat, a galanga gyökeret, és a kaffir limeleveleket, és a chilit is.

5. Végül hozzáadjuk a szalmagombát, a halszószt, és a pálmacukrot. Most kb. 20 perc főzés következik.

A Tom Kha LEVES rákkal

6. 20 perc főzés után, ha a hús megfőtt, hozzáadjuk az újhagymát, a korianderzöldet, és a lime kifacsart levét, és egyet forralunk a levesen.

7. Ezzel el is készült a Tom Kha Gai leves. Mennyei finom! 😉 A galanga, és a citromnád darabokat hagyjuk a lábosban, azok csak a főzéshez kellettek. A többi összetevő jóízűen elfogyasztható!