Töltött pontyfilé

Töltött pontyfilé

HOZZÁVALÓK

  • 3-4 fő
  • 4 pontyfilé-szelet (kb. 60 dkg)
  • 15 dkg gomba
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 diónyi vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál szárított petrezselyem
  • Bors
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál szárított kapor
  • 1 halászlékocka

60-120 perc

A halszeleteket sűrűn beirdalom, vagyis egészen a bőréig bevágom, ügyelve arra, hogy a bőrt ne vágjam át. Megsózom. A töltelékhez a finomra vágott hagymát az olajon üvegesre fonnyasztom, majd ráteszem a vékonyra szeletelt gombát. Sózom, borsozom, rászórom a petrezselymet, és fedő alatt megpárolom. Kihűtöm, hozzákeverem a nyers tojást és a zúzott fokhagymát. Kevés zsemlemorzsával sűrítem.

Toltott_pontyfile-karacsony

A tölteléket rákenem a halszeletekre. Felcsavarom és alufóliába csomagolom. Két végét összenyomva lezárom, nehogy a töltelék kifolyhasson belőle. Forrásban lévő vízbe teszem a „csomagokat”, és az újraforrástól számított 25 percig főzöm. Ezután óvatosan kiveszem a léből, és kihűtöm. Új, tiszta alufóliába átcso­magolom, és a mélyhűtőben fél óráig dermesztem. Kibontva felszeletelem, és tűzálló tálra helyezem. Közben elkészítem a mártást: a halászlékockát 2 dl vízben feloldom és felforralom. Hozzáöntöm a liszttel simára kevert tejszínt, beleszórom a kaprot, és kevergetve jól kiforralom. Végül a  sütőben átforrósítom halszeleteket és ráöntöm a mártást. A töltött halte­kercs a mélyhűtőben tárolható, csak tálalás előtt kell felszeletelni és átsütni.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

Forrás: tvpaprika.hu