Töltött pontyfilé
HOZZÁVALÓK
- 3-4 fő
- 4 pontyfilé-szelet (kb. 60 dkg)
- 15 dkg gomba
- 1 tojás
- 1 evőkanál olaj
- 1 diónyi vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- kevés zsemlemorzsa
- 1 teáskanál szárított petrezselyem
- Só
- Bors
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 teáskanál szárított kapor
- 1 halászlékocka
60-120 perc
A halszeleteket sűrűn beirdalom, vagyis egészen a bőréig bevágom, ügyelve arra, hogy a bőrt ne vágjam át. Megsózom. A töltelékhez a finomra vágott hagymát az olajon üvegesre fonnyasztom, majd ráteszem a vékonyra szeletelt gombát. Sózom, borsozom, rászórom a petrezselymet, és fedő alatt megpárolom. Kihűtöm, hozzákeverem a nyers tojást és a zúzott fokhagymát. Kevés zsemlemorzsával sűrítem.
A tölteléket rákenem a halszeletekre. Felcsavarom és alufóliába csomagolom. Két végét összenyomva lezárom, nehogy a töltelék kifolyhasson belőle. Forrásban lévő vízbe teszem a „csomagokat”, és az újraforrástól számított 25 percig főzöm. Ezután óvatosan kiveszem a léből, és kihűtöm. Új, tiszta alufóliába átcsomagolom, és a mélyhűtőben fél óráig dermesztem. Kibontva felszeletelem, és tűzálló tálra helyezem. Közben elkészítem a mártást: a halászlékockát 2 dl vízben feloldom és felforralom. Hozzáöntöm a liszttel simára kevert tejszínt, beleszórom a kaprot, és kevergetve jól kiforralom. Végül a sütőben átforrósítom halszeleteket és ráöntöm a mártást. A töltött haltekercs a mélyhűtőben tárolható, csak tálalás előtt kell felszeletelni és átsütni.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: tvpaprika.hu