Töltött paprika leves, recept

Töltött paprika leves, recept

 

A Töltött paprika leves Hozzávalói

  • 10-15 db. kisebb méretű színes paprika,
  • 40 dkg darált hús,
  • 8 dkg rizs,
  • 2 fej hagyma,
  • 4 szál sárgarépa,
  • 1 tojás,
  • 2 szál zeller levél,
  • 2 babérlevél,
  • 2 evőkanál zsír,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 2 -3 dl paradicsomlé,
  • 2 evőkanál házi ételízesítő,
  • 1 evőkanál paprikakrém,
  • só, bors, őrölt pirospaprika;
  • a tálaláshoz: 2 dl tejföl

A Töltött paprika leves Elkészítése:

A hagymát megpucoljuk és apró kockára vágjuk, majd a sárgarépát is megpucoljuk és karikára vágjuk. Kevés zsírom kissé megdinszteljük a zöldségeket, hozzáadjuk a házi ételízesítőt és a paprikakrémet, majd felöntjük vízzel és főni hagyjuk. Míg felfő, a paprikákat kicsumázzuk és megmossuk. A hagymát apróra vágjuk és kevés zsíron megdinszteljük. A darált húshoz hozzáadjuk a tojást, a hagymát, az átmosott rizst és sóval, borssal és őrölt paprikával fűszerezzük. A masszát jól összedolgozzuk és megtöltjük vele a paprikákat, majd beletesszük a levesbe. Ekkor hozzáadjuk a zeller és a babér leveleket is. Míg az étel fő, elkészítjük a rántást. Ehhez, kevés zsíron világosbarnára pirítjuk a lisztet, félrehúzzuk és belekavarjuk a pirospaprikát. Felöntjük a paradicsomlével és kevés vízzel csomómentesre kavarjuk, majd ráöntjük a levesre és kiforraljuk. A levest lefedve, fél óráig pihentetjük, majd tejföllel tálaljuk.

Töltött paprika leves

Ezt a levest drága anyai nagymamámtól tanultam, ő pontosan így készítette. Saját termesztésű, kerti paprikával, zöldségekkel, házi paradicsomlével, és zsírral elkészítve ugyanolyan íze van, mint amilyent gyerekkoromban ettem.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: aledakonyhaja