Story Highlights
- Töltött Padlizsán - Füstölt Tarjával
Hozzávalók:
- 2 közepes padlizsán
- 1 kevés citromlé
- 1 evőkanál olaj
- 1 vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg füstölt tarja
- só
- bors
- 2 tojás
- reszelt sajt
Elkészítés:
A padlizsánokat megmossuk, hosszában félbevágjuk. A vágást citromlével bekenjük. Majd a fél padlizsánokat összeillesztjük és a sütőben 20 percig sütjük. Közben a vöröshagymát és a fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, sót és a borsot. Addig kevergetjük, míg a hús kicsit megpirul. Közben a sült padlizsánokat kivesszük a sütőből, a húsukat kikaparjuk éles kanállal, majd felkockázzuk. A padlizsán kockákra vágott húsát, belekeverjük a darált húsos töltelékbe, majd pár percig forró olajon összekeverjük. A tűzről levéve, beleütjük a két tojást és összekeverjük a tölteléket. A kivájt padlizsánokba beletöltjük a tölteléket és szórunk rá reszelt sajtot. Majd a sütőben újból 20 percig sütjük.