Töltött libanyak – Mártonnapra, recept
A márton nap csúcsa, ezt ki kell próbálnod ha szereted a Márton napi finomságokat. A hidegtál egyik elengedhetetlen résztvevője. A vendégség előtti napon álljunk neki!
A Töltött libanyak Hozzávalói
» 1 tölteni való libanyakbőr
» 2 ek libazsír
» 2 vöröshagyma
» 2 szikkadt zsemle
» 3 dl tej
» 20 dkg darált pulykahús
» 1 tojás
» petrezselyem
» konyhai kötözőmadzag
» só
» bors
A Töltött libanyak Elkészítése
-
Egy serpenyőben a libazsíron megdinszteljük a hagymát, sózzuk.
-
Egy lábosban felmelegítjük a tejet. A zsemlét felkockázzuk, és ráöntjük a meleg tejet.
-
Néhány percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a hagymát, zsírjával együtt, és a darált húst. Sózzuk, borsozzuk.
-
Finomra aprítjuk a petrezselymet és azt is hozzáadjuk.
-
Összekeverjük egy tojással. A libanyak szűkebb végét elkötjük. Megtöltjük a töltelékkel és a másik végét is elkötjük.
-
Egy tepsit leterítünk alufóliával, kizsírozzuk és ráfektetjük a töltött, elkötött libanyakakat.
-
Hústűvel megszurkáljuk. 200 fokos sütőben körülbelül 45 percig sül. Hidegen a legjobb tálalni, így könnyebb felszeletelni is.
Forrás: izeselet.hu