Töltött cukkini vagy tök, ahogy felénk ismerik, recept

Sokszor készítem ezt az ételt mert nagyon szeretjük.A cukkini nagyságától függően,hosszába vagy keresztbe vágom.
A Töltött cukkini Hozzávalói:
- 4 zsenge cukkini,
- 25 dkg darált hús( sertés-marha vegyesen),
- 1 zsömle,
- 1 hagyma,
- 1 tojás,
- 2 evőkanál olaj,
- só,bors,őrölt főszerpaprika,
- petrezselyem levél;
a besamel mártáshoz:
- 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt,
- 2.5 dl tej,
- 1 dl tejföl,
- 10 dkg sajt,
- só,bors, borsikafű;
- a tálaláshoz: 5 dkg sajt, borsikafű
A Töltött cukkini Elkészítése:
A cukkinit lehámozzuk, középen kettőbe vágjuk és magjait kikaparjuk, majd sózzuk és borsózzuk. A hagymát apróra vágjuk, az olajon kissé megdinszteljük és hozzáadjuk a darált húsokhoz. A zsemlét beáztatjuk, kifacsarjuk és a töltelékhez keverjük, hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott petrezselyem levelet és a fűszereket.
A masszát jól összedolgozzuk, a cukkiniket megtöltjük és egy tepsibe rakjuk. Kevés vizet öntünk alája, és lefedve 20 percig pároljuk. Elkészítjük a besamelt. A vajon világosra pirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel és csomómentesre kavarjuk, majd sűrűsödésig főzzük. Félrehúzzuk és belekavarjuk a reszelt sajtot, a tejfölt és az apróra tépett borsikafüvet, sózzuk, borsózzuk, majd ráöntjük az időközben megpárolódott cukkinikre. 20 percig forró sütőben sütjük. Tálaláskor megszórjuk kevés reszelt sajttal és borsikafűvel.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Aledakonyhaja.blogspot.hu