Zelleres, mustos marhapörkölt, recept
A Zelleres, mustos marhapörkölt Hozzávalói:
- 80 dkg lábszár,
- 5 dkg szalonna,
- 2-3 vöröshagyma,
- 3 cikk fokhagyma
- , 1-1 piros és zöld paprika,
- 2 paradicsom,
- 1 zellergumó,
- 2 dl must(szőlőlé),
- só, bors fűszerpaprika,
- őrölt kömény
A Zelleres, mustos marhapörkölt Elkészítése:
A szalonnát kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, hozzáadjuk a szalonnazsírhoz és megpároljuk. Belerakjuk a felkockázott marhahúst és erős lángon addig pirítjuk míg kérget kap. Ekkor félrehúzzuk a tűzről, megsózzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, a borssal meg a köménnyel, hozzáadjuk az áttört fokhagymát és jól összekavarjuk.
Lassú tűzön a saját levében pároljuk, ha szükséges kevés meleg vízzel pótoljuk. Közben a zöldségeket megpucoljuk, a paprikákat vékony csíkokra vágjuk, a zellert pedig lereszeljük. A paradicsomot 1 percre forró vízbe rakjuk, majd héját lehúzzuk és apróra vágjuk. Félidőben hozzáadjuk a zöldségeket a pörkölthöz, ráöntjük a mustot és addig főzzük tovább, míg a hús omlósra puhul és sűrű szaftja lesz. Ekkor levesszük a tűzről, lefedjük és 30 percig pihentetjük. Nokedlivel tálaljuk.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Aledakonyhaja