Parázsburgonya, így süsd tökéletesre
A sült parázsburgonya kivételes ebéd vagy vacsora: gyorsan kész. Itt az eredeti recept, hogy neked is sikerüljön! Láss neki és kápráztattasd el szeretteidet
A minap az egyik francia áruházláncabna vettem Accent fajtájú francia parázs burgonyát. Igazából ez egy saláta burgonya fajta, de én kísérletezni szerettem volna, így született meg belőle a Tökéletesre sült parázsburgonya
A Tökéletesre sült parázsburgonya hozzávalói 6 főre:
- 2 kg Accent fajtájú, sárga héjú burgonya, de igazából a sima mezei újburgonya is tökéletes
- 1-2 tk kurkuma por
- 1 ek római kömény
- 2 csokor petrezselyem
- 6 cikk fokhagyma
- extra szűz olíva olaj
- só
- frissen őrült bors
A Tökéletesre sült parázsburgonya elkészítése:
-
A burgonyát nem kell megpucolni csak megmosni és felezni egy éles késsel
-
olíva olajozz ki egy tepsi alját
-
Helyezz egy sor burgonyát felezett oldalával – arccal lefelé 🙂
-
A maradék burgonyát pedig felfelé a többi tetejére
-
Szeleteld rá a fokhagyma szeleteket
-
Jöhet rá a római kömény, jó bőven
-
bors, só és rengeteg petrezselyem felaprítva
-
Fedd le a tepsit alufóliával, majd mehet a 190C fokos sütőbe kb 1 óra hosszára. Később a fólát levéve kb 30 perc alatt kell felpirítani
-
közben ne forgasd a burgonyát, így szépen meg fog sülni jó ropogósra; főleg azok, melyek arccal lefelé vannak 🙂
Jó étvágyat mindenkinek!