Parázsburgonya, így süsd tökéletesre

Parázsburgonya, így süsd tökéletesre

A sült parázsburgonya kivételes ebéd vagy vacsora: gyorsan kész. Itt az eredeti recept, hogy neked is sikerüljön! Láss neki és kápráztattasd el szeretteidet

A minap az egyik francia áruházláncabna vettem Accent fajtájú francia parázs burgonyát. Igazából ez egy saláta burgonya fajta, de én kísérletezni szerettem volna, így született meg belőle a Tökéletesre sült parázsburgonya

a tökéletesre sült parázs újburgonya

A Tökéletesre sült parázsburgonya hozzávalói 6 főre:

  • 2 kg Accent fajtájú, sárga héjú burgonya, de igazából a sima mezei újburgonya is tökéletes
  •  1-2 tk kurkuma por
  • 1 ek római kömény
  • 2 csokor petrezselyem
  • 6 cikk fokhagyma
  • extra szűz olíva olaj
  • frissen őrült bors

a tökéletesre sült parázs újburgonya

A Tökéletesre sült parázsburgonya elkészítése:

  1. A burgonyát nem kell megpucolni csak megmosni és felezni egy éles késsel

  2. olíva olajozz ki egy tepsi alját

  3. Helyezz egy sor burgonyát felezett oldalával – arccal lefelé 🙂

  4. A maradék burgonyát pedig felfelé a többi tetejére

  5. Szeleteld rá a fokhagyma szeleteket

  6. Jöhet rá a római kömény, jó bőven

  7. bors, só és rengeteg petrezselyem felaprítva

  8. Fedd le a tepsit alufóliával, majd mehet a 190C fokos sütőbe kb 1 óra hosszára. Később a fólát levéve kb 30 perc alatt kell felpirítani

  9. közben ne forgasd a burgonyát, így szépen meg fog sülni jó ropogósra; főleg azok, melyek arccal lefelé vannak 🙂

a tökéletesre sült parázs újburgonya

 

 

 

 

 

 

Jó étvágyat mindenkinek!

a tökéletesre sült parázs újburgonya
a végén az udvari grillen, a csevapcsicsa mellett melegítettem fel

a tökéletesre sült parázs újburgonya