Tojáspástétom

Tojáspástétom

Hozzávalók:

  • tojás
  • majonéz
  • újhagyma
  • kapribogyó
  • fehér bors

tojas-pastetom-recept

A töltött tojás avagy oeuf mimosa egyszerű változata, nevezhetjük tojáspástétomnak. A tojást ecetes vízben tesszük fel, mérettől függően 8,5-9 percesre főzzük: ne legyen még túl kemény. Jeges vízbe mártjuk, meghámozzuk, villával durvára nyomkodjuk. Majonézt keverünk bele, kapribogyót vagy újhagyma zöldjét adunk hozzá.

tojas-pastetom-recept2
Ízesíthetjük még petrezselyemmel, snidlinggel, mustárral, fehér borssal, cayenne-i borssal, durvára vágott zöld borssal. Tálalhatjuk kaláccsal vagy római saláta belső levelében, retekkel vagy más salátafélével.

tojas-pastetom-recept1

 

 

Forrás: gaultmillau.hu