2022. január 10.

Select your Top Menu from wp menus
Tigris szelet – Ági néni receptje

Tigris szelet – Ági néni receptje

Tigris szelet: Ha egy igazán harapós sütit szeretnél, akkora Tigris szelet a neked való.

A Tigris szelet hozzávalói:

A Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 35 dkg porcukor
  • 1 narancs héja
  • 8 tojás
  • 1 dl víz
  • 3,5 dl étkezési olaj
  • 3 ek kakaópor

A Krémhez:

  • 50 dkg friss őszibarack vagy befőtt
  • 1 cs zselatin
  • 10 dkg étcsokoládé darabban
  • 1 cs vaníliacukor
  • 50 dkg túró
  • 1 citrom  héja
  • 1 cs habfixáló
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dl krémtejszín

tigris szelet

A Tigris szelet elkészítése:

tigris szelet

A cukrot a tojásokkal és a vízzel, melyet fokozatosan adagolj – jól ki kell keverni; jöhet hozzá a sütőporos liszt, olaj és a narancs reszelt héja. Ha ez megvan, akkor vedd két részre a tészta masszát és az egyik feléhez add hozzá a kakaóport.

Zsírozzunk és lisztezzünk ki egy tepsit vagy használjatok zsírpapírt. El lehet kezdeni a két féle masszát bele önteni, először a világossal kezdjük: szép lassan, egyenletesen folyjon szét a két féle massza; így valahogy

tigris-szelet-keszitese1

Sütés végeztével a tésztát középen szét kell vágni, hogy meg lehessen tölteni

A Krém:

Egy keverőtálba tedd a túrót, ízlés szerint cukrot, citromhéjat a vaníliacukrot. A tejszínt verd fel, hogy kemény legyen, akár mehet bele habfixáló is és a vaníliacukor. közben a zselatint 1 dl vízzel forrald fel, majd hagyni kell kihűlni. A kemény tejszínbe mehet bele a zselatin, majd az egész mehet a túrós elegyhez, óvatosan, hogy ne törjön a hab. Mehet hozzá a darabolt őszibarack és a csokoládé. A kettő lap közé mehet a túrós, tejszínes,gyümölcsös massza

tigris szelet

A zselatint felforraljuk 1 dl vízzel, majd lehűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, 1 habfixálóval, 10 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral. Lassan belekavarjuk a lehűtött zselatint, beleforgatjuk a túróba, hozzáadjuk az apró darabokra tört étcsokoládét és a kockára vágott őszibarackot. Az alsó lapra rákenjük a tölteléket és betakarjuk a felső lappal. Tetejére vagy nem rakunk semmit, hogy a tigris csíkozás látszódjon vagy tortadarával szórjuk meg. Mi most nem töltöttük meg krémmel; ezt láthatjátok a fotókon.

Tigris szelet, KÉSZ 🙂

 

Köszönet Czverkon Ági néninek a receptért.

 

Jő étvágyat kíván a Pikantéria csapata!

 

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Mitől pörkölt a jó pörkölt? miért ez a neve?, recept

Egyik legkedveltebb hazai étkünk, tégy egy próbát TE is a mi módszerünkkel.    Mitől pörkölt a jó pörkölt? miért ez...

Close