Tigris szelet – Ági néni receptje
Tigris szelet: Ha egy igazán harapós sütit szeretnél, akkora Tigris szelet a neked való.
A Tigris szelet hozzávalói:
A Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 35 dkg porcukor
- 1 narancs héja
- 8 tojás
- 1 dl víz
- 3,5 dl étkezési olaj
- 3 ek kakaópor
A Krémhez:
- 50 dkg friss őszibarack vagy befőtt
- 1 cs zselatin
- 10 dkg étcsokoládé darabban
- 1 cs vaníliacukor
- 50 dkg túró
- 1 citrom héja
- 1 cs habfixáló
- 10 dkg porcukor
- 5 dl krémtejszín
A Tigris szelet elkészítése:
A cukrot a tojásokkal és a vízzel, melyet fokozatosan adagolj – jól ki kell keverni; jöhet hozzá a sütőporos liszt, olaj és a narancs reszelt héja. Ha ez megvan, akkor vedd két részre a tészta masszát és az egyik feléhez add hozzá a kakaóport.
Zsírozzunk és lisztezzünk ki egy tepsit vagy használjatok zsírpapírt. El lehet kezdeni a két féle masszát bele önteni, először a világossal kezdjük: szép lassan, egyenletesen folyjon szét a két féle massza; így valahogy
Sütés végeztével a tésztát középen szét kell vágni, hogy meg lehessen tölteni
A Krém:
Egy keverőtálba tedd a túrót, ízlés szerint cukrot, citromhéjat a vaníliacukrot. A tejszínt verd fel, hogy kemény legyen, akár mehet bele habfixáló is és a vaníliacukor. közben a zselatint 1 dl vízzel forrald fel, majd hagyni kell kihűlni. A kemény tejszínbe mehet bele a zselatin, majd az egész mehet a túrós elegyhez, óvatosan, hogy ne törjön a hab. Mehet hozzá a darabolt őszibarack és a csokoládé. A kettő lap közé mehet a túrós, tejszínes,gyümölcsös massza
A zselatint felforraljuk 1 dl vízzel, majd lehűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, 1 habfixálóval, 10 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral. Lassan belekavarjuk a lehűtött zselatint, beleforgatjuk a túróba, hozzáadjuk az apró darabokra tört étcsokoládét és a kockára vágott őszibarackot. Az alsó lapra rákenjük a tölteléket és betakarjuk a felső lappal. Tetejére vagy nem rakunk semmit, hogy a tigris csíkozás látszódjon vagy tortadarával szórjuk meg. Mi most nem töltöttük meg krémmel; ezt láthatjátok a fotókon.
Tigris szelet, KÉSZ 🙂
Köszönet Czverkon Ági néninek a receptért.
Jő étvágyat kíván a Pikantéria csapata!
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala