Forrás: streetkitchen.blog.hu
Ti is imádjátok a rakott krumplit? – recept

A rakott krumpli Hozzávalói :
- 2 kg burgonya
- 7 db tojás ebből 6 -ot megfőzünk
- 20 dkg kolbász
- 20 dkg virsli (krinolin vagy szafaládé)
- 10 dkg füstölt szalonna
- 5 dl tejföl
- 5 dkg reszelt sajt
- só ízlés szerint
- snidling ízlés szerint
- bors, szerecsen dió ízlés szerint
- kevés vaj és prézli a serpenyő kikenéséhez
A rakott krumpli Elkészítése:
A krumplit héjában megfőzzük sós vízben, (ha megfőtt megpucoljuk). A tojást szintén keményre főzzük. A hozzávalókat (krumpli, főtt tojás, kolbász, vörösárú) felkarikázzuk. A szalonnát csíkokra szeljük. Kevés vajjal a tepsit kivajazzuk, a falát is, majd egy kevés prézlivel lehintjük (ez arra szolgál, hogy a rakott krumplink ne égjen oda, de ne is tocsogjon a sertészsírban).
Ezután rétegesen bepakoljuk a hozzávalókat: krumpli, szalonna, kolbász, tojás, szafaládé, krumpli.
Ha a rétegezéssel megvagyunk, kikeverjük a szószt: tejfölbe beleütünk egy tojást, a reszelt sajtot, fűszerezzük ízlés szerint (só, esetleg egy leheletnyi szerecsendió, bors), és jól összekeverjük, majd nyakonöntjük a rakott krumplit vele. 200 fokra előmelegített sütőben hagyjuk egyenletesen megpirulni ételünk tetejét, és már tálalható is.