Thai – Zöld Mangó saláta

Thai – Zöld Mangó saláta

A Zöld Mangó saláta Hozzávalói:

  • 1 kőkemény zöld mangó
  • 1 sárgarépa
  • 2 közepes paradicsom
  • 4-5 salátalevél (pl. római)
  • 10 dkg pirított földimogyoró (a sózatlan jobb)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek barnacukor
  • 2 ek halszósz
  • ½ citrom leve
  • ½ lime leve
  • csili ízlés szerint (kb. ½ thai csili)

 A mangót zöldség hámozóval vékony szeletekre vágjuk, majd éles késsel a szeleteket vékony csíkokra. Ugyanezt tesszük a sárgarépával is, először szeletekre, majd csíkokra vágjuk. Egy tálba tesszük mindkettőt és összekeverjük.

Zöld Mangó saláta

Elkészítjük az öntetet: egy marék földimogyorót, a vékony szelekre vágott fokhagymát és a barnacukrot mozsárban összezúzunk. Hozzáadjuk a halszószt és a citrusok levét, végül pedig a csilit és az egészet összetörjük és keverjük a mozsárban.

Összeállítjuk a salátát: a saláta leveleket csíkokra, a paradicsomokat nagyobb darabokra vágjuk és összeforgatjuk a mangóval és a sárgarépával. Ráöntjük az öntetet és jól elkeverjük. Megszórjuk kissé összetört földimogyoróval és tálaljuk.

Zöld Mangó saláta

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: streetkitchen.blog.hu