Thai – Zöld Mangó saláta
A Zöld Mangó saláta Hozzávalói:
- 1 kőkemény zöld mangó
- 1 sárgarépa
- 2 közepes paradicsom
- 4-5 salátalevél (pl. római)
- 10 dkg pirított földimogyoró (a sózatlan jobb)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek barnacukor
- 2 ek halszósz
- ½ citrom leve
- ½ lime leve
- csili ízlés szerint (kb. ½ thai csili)
A mangót zöldség hámozóval vékony szeletekre vágjuk, majd éles késsel a szeleteket vékony csíkokra. Ugyanezt tesszük a sárgarépával is, először szeletekre, majd csíkokra vágjuk. Egy tálba tesszük mindkettőt és összekeverjük.
Elkészítjük az öntetet: egy marék földimogyorót, a vékony szelekre vágott fokhagymát és a barnacukrot mozsárban összezúzunk. Hozzáadjuk a halszószt és a citrusok levét, végül pedig a csilit és az egészet összetörjük és keverjük a mozsárban.
Összeállítjuk a salátát: a saláta leveleket csíkokra, a paradicsomokat nagyobb darabokra vágjuk és összeforgatjuk a mangóval és a sárgarépával. Ráöntjük az öntetet és jól elkeverjük. Megszórjuk kissé összetört földimogyoróval és tálaljuk.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: streetkitchen.blog.hu