Tepsis,sajtos Bögrés makaróni – gyorsan finomat – recept
Ezt nem gondoltam! Sajtból és tésztából is lehet mesterien finomat alkotni, ráadásul szósz-kotyvasztás nélkül, gyorsan “Ouick and easy”, gyorsan és könnyedén kategória. De eszembe sem jutott volna, ha nincs Barney a dinoszaurusz és a kislányom, aki végre egy elhúzódó betegség és étvágytalanság után rá nem kíván a mesében dalba szedett sajtos makarónira. Annyira szerettem volna neki valami nagyon finomat csinálni, hogy legalább száz receptet végignéztem, mire ez fennmaradt a rostán. Mikor megláttam fotón, már tudtam, hogy ezt kerestem Az amerikaiak híres sajtos makarónija, a Mac and Cheese:
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók a bögrés makaróni (egy nagyobb adaghoz):
– 500 g penne-, vagy összetört makarónitészta
– 1 mokkáskanál só
– 5 dkg vaj
– 30-35 dkg reszelt sajt (mehet vegyesen többféle is, annál finomabb, különösen feldobja egy kis vörös cheddar)
– 1 bögre tej (2,5 dl)
1. A tésztának tegyünk fel vizet egy kávéskanál sóval forrni, majd kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra!
2. Ha a víz már lobog, öntsük bele a tésztát és főzzük meg, majd szűrjük le.
3. A tészta felét öntsük egy jénai tálba vagy kisebb kivajazott tepsibe, majd a tetejére tegyük rá a vaj felét (kisebb darabkákban), és szórjunk rá fél mokkáskanál sót, majd a reszelt sajt felét. Ezután ismételjük meg a munkasort, vagyis hozzunk létre egy újabb réteget a maradék alapanyagból: tészta, vaj, só, sajt.
4. Végül locsoljuk meg a tetejét a tejjel, és már mehet is a sütőbe, 200 fokra, alul-felül sütés programon úgy harminc percre, míg a sajt aranyszínű nem lesz! Kész is van a bögrés makaróni
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu