Tépett BBQ csirke szendvics, recept

A BBQ csirke szendvics Hozzávalói4 személy részére
A gyors BBQ szószhoz:
- 1,5 dl fehérbor ecet
- 2 dl ketchup
- 2 evőkanál barna cukor
- 1 teáskanál Worchestershire szósz
- 1 teáskanál Sriracha szósz (vagy más csípős chiliszósz)
A coleslaw salátához:
- 4-5 szál angolzeller
- 30 dkg fehérkáposzta
- 1 kis csokor metélőhagyma
- 2 nagy evőkanál majonéz
- 2 nagy evőkanál joghurt
- 1 kávéskanál dijoni mustár
- 1 citrom
Továbbá:
- 35 dkg csirkemell filé
- 4 db császárzsemle

A BBQ csirke szendvics Elkészítése:
A csirkemellet besózzuk és forró, enyhén sós vízben puhára főzzük. Közben elkészítjük a barbecue szószt: egy lábasba öntjük a fehérbor ecetet, a kechupot, barna cukrot, Worchestershire (vuszter) szószt és a chiliszószt is. Alaposan összeforraljuk, hogy egy intenzív ízű mártást kapjunk. A megfőtt húst két villa segítségével rostjaira szedjük, sóval, borssal ízesítjük és egy serpenyőben nagy lángon hirtelen lepirítjuk kicsit, majd hozzáadjuk a barbecue szósz 3/4 részét és jó alaposan összeforgatjuk. Összedobjuk a coleslaw-salátát is: Egy tálba kanalazzuk a majonézt, joghurtot, mustárt és belereszeljük egy citrom héját is. A citrom levéből is csepegtetünk belőle egy keveset, és az egészet sóval, borssal ízesítjük. Az angolzellert és a káposztát nagyon vékonyra szeleteljük és hozzáadjuk a majonézes-joghurtos alaphoz. Apróra vágott metélőhagymát dobunk még hozzá és az egészet jó alaposan összeforgatjuk. Összerakjuk a szendvicset: a félbevágott zsemlék belsejéből kikaparunk egy keveset, beletöltjük a coleslaw-salátát, gazdagon szedünk rá a fűszeres csirkéből és kevés barbecue szószt csorgatunk még a tetejére. Ráhelyezzük a zsemle tetejét és gyorsan megesszük az egészet!
Forrás: streetkitchen.blog.hu