Tépett BBQ csirke szendvics, recept

Tépett BBQ csirke szendvics, recept

A BBQ csirke szendvics Hozzávalói4 személy részére

 

A gyors BBQ szószhoz:

  • 1,5 dl fehérbor ecet
  • 2 dl ketchup
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 teáskanál Worchestershire szósz
  • 1 teáskanál Sriracha szósz (vagy más csípős chiliszósz)

A coleslaw salátához:

  • 4-5 szál angolzeller
  • 30 dkg fehérkáposzta
  • 1 kis csokor metélőhagyma
  • 2 nagy evőkanál majonéz
  • 2 nagy evőkanál joghurt
  • 1 kávéskanál dijoni mustár
  • 1 citrom

Továbbá:

  • 35 dkg csirkemell filé
  • 4 db császárzsemle

BBQ csirke szendvics
A BBQ csirke szendvics Elkészítése:

A csirkemellet besózzuk és forró, enyhén sós vízben puhára főzzük. Közben elkészítjük a barbecue szószt: egy lábasba öntjük a fehérbor ecetet, a kechupot, barna cukrot, Worchestershire (vuszter) szószt és a chiliszószt is. Alaposan összeforraljuk, hogy egy intenzív ízű mártást kapjunk. A megfőtt húst két villa segítségével rostjaira szedjük, sóval, borssal ízesítjük és egy serpenyőben nagy lángon hirtelen lepirítjuk kicsit, majd hozzáadjuk a barbecue szósz 3/4 részét és jó alaposan összeforgatjuk. Összedobjuk a coleslaw-salátát is: Egy tálba kanalazzuk a majonézt, joghurtot, mustárt és belereszeljük egy citrom héját is. A citrom levéből is csepegtetünk belőle egy keveset, és az egészet sóval, borssal ízesítjük. Az angolzellert és a káposztát nagyon vékonyra szeleteljük és hozzáadjuk a majonézes-joghurtos alaphoz. Apróra vágott metélőhagymát dobunk még hozzá és az egészet jó alaposan összeforgatjuk. Összerakjuk a szendvicset: a félbevágott zsemlék belsejéből kikaparunk egy keveset, beletöltjük a coleslaw-salátát, gazdagon szedünk rá a fűszeres csirkéből és kevés barbecue szószt csorgatunk még a tetejére. Ráhelyezzük a zsemle tetejét és gyorsan megesszük az egészet!

 

Forrás: streetkitchen.blog.hu