Teljes kiőrlésű palacsinta – karamellizált almával és Juharsziruppal
Ez az adag körülbelül 3- 4 gyermeknek elegendő. Ha többen vagyunk és a felnőttek is szeretnének enni belőle, akkor inkább dupla mennyiséget készítsünk.
Hozzávalók:
– 75 gramm liszt
– 50 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt
– 2 tojás
– 250 ml tej
– 1 csipet só
A töltelékhez:
– 4 nagyobb alma
– 25 gramm vaj
– fahéj
– 1 púpos teáskanál nádcukor
Juharszirup a tálaláshoz.
Elkészítés:
A teljes kiőrlésű lisztet összekeverjük a másik liszttel. Hozzákeverjük a 2 tojást, a tejet és a csipet sót. Ha kicsit hígnak találjuk, akkor keverjünk hozzá még egy kevés lisztet a teljes kiőrlésű lisztből.
Tana Ramsay vajban sütötte ki a palacsintákat. Én is kipróbáltam, jók lettek, nem is szakadtak el és már az első is sikerült, ami persze nem mindig van így. A sütéshez 25 gramm vajra lesz szükségünk, de ha ragaszkodunk az olajhoz úgyis jó.
A töltelék elkészítése:
Az almákat meghámozzuk és pici darabokra vágjuk. A vajat és a fahéjat egy lábosba tesszük és felmelegítjük, hagyjuk egy keveset forrni. Ezután belerakjuk az almákat, többször megforgatjuk. Amikor puha az alma, akkor készen is van.
A palacsintát megtöltjük az almával és megöntözzük juharsziruppal. Ahogy a szerző fogalmaz, hogy jó legyen a napunk és valóban sokkal finomabb sziruppal, mint nélküle. 🙂
Forrás : http://www.mytaste.hu