Téli saláta – Sütőtökös gerslisaláta

A Sütőtökös gerslisaláta Hozzávalói 2-3 főre:
- 10 dkg gersli (árpagyöngy)
- 2,5 dl víz
- 1 marék magos kalamata olívabogyó
- 1 marék dió
- 10 dkg bébispenót
- Kb. 15 dkg sütőtök
- 1 evőkanál angol mustár
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 dl olívaolaj
- Só, bors
A gerslit két és félszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük, félretesszük. Az olajbogyót száraz serpenyőben jól lepirítjuk, félretesszük, és a még forró serpenyőbe dobjuk a diót is. Ha ez is lepirult, durvára aprítva hozzákeverjük a gerslihez és a pirított fekete olajbogyóhoz. Hozzáadjuk a durvára vágott bébispenótot és a zöldséghámozóval leheletvékonyra szelt nyers sütőtököt is.
Készítünk hozzá egy gyors, ízes öntetet is: a mustárt sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a balzsamecetet és az olívaolajjal az egészet szép krémesre dolgozzuk. Ráöntjük a sajátára, alaposan összeforgatjuk és már tálaljuk is!
2016-os naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: streetkitchen.blog.hu