Téli saláta – Sütőtökös gerslisaláta

Téli saláta – Sütőtökös gerslisaláta

A Sütőtökös gerslisaláta Hozzávalói 2-3 főre:

  • 10 dkg gersli (árpagyöngy)
  • 2,5 dl víz
  • 1 marék magos kalamata olívabogyó
  • 1 marék dió
  • 10 dkg bébispenót
  • Kb. 15 dkg sütőtök
  • 1 evőkanál angol mustár
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 dl olívaolaj
  • Só, bors

A gerslit két és félszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük, félretesszük. Az olajbogyót száraz serpenyőben jól lepirítjuk, félretesszük, és a még forró serpenyőbe dobjuk a diót is. Ha ez is lepirult, durvára aprítva hozzákeverjük a gerslihez és a pirított fekete olajbogyóhoz. Hozzáadjuk a durvára vágott bébispenótot és a zöldséghámozóval leheletvékonyra szelt nyers sütőtököt is.

Sütőtökös gerslisaláta

Készítünk hozzá egy gyors, ízes öntetet is: a mustárt sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a balzsamecetet és az olívaolajjal az egészet szép krémesre dolgozzuk. Ráöntjük a sajátára, alaposan összeforgatjuk és már tálaljuk is!

2016-os naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: streetkitchen.blog.hu