Téli saláta – Sült karfiol & fehérbab saláta
A Téli saláta Hozzávalói 2-3 fő részére:
- 30 dkg karfiol
- 1 konzerv (240 g) fehérbab
- 1 csomag fodros kel saláta (vagy rukkola)
- 1 dl kaukázusi kefír
- 1/2 citrom leve
- 0,5 dl olívaolaj
- 10 dkg fetasajt
A karfiolt kisebb rózsákra szedjük és kevés sóval, borssal, olívolajjal meghintve, 190 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. A babot leszűrjük, átöblítjük és egy nagy salátástálba öntjük. Rászórjuk a zöld salátaleveleket és a sült karfiolrózsákat is. Összedobjuk az öntetet: a kaukázusi kefírhez hozzáadjuk a citromlevet, sózzuk, borsozzuk és habverővel alaposan belekeverjük az olívaolajat is. Az öntetet rácsorgatjuk a salátára, az egészet óvatosan átforgatjuk, végül morzsolt fetasajtot szórunk a tetejére és már tálaljuk is.
2016-os naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: streetkitchen.blog.hu