Gránátalmás-édesburgonyás téli saláta naranccsal
A téli saláta naranccsal Hozzávalói 2-3 személy részére:
- 1 db szép gránátalma
- 1-1 maréknyi mandula és pisztácia
- 2 narancs
- 1 evőkanál méz
- 2-3 evőkanál olívaolaj
- 20 dkg salátakeverék
- 30 dkg édesburgonya
- 10 dkg roquefort
Az édesburgonyát megmossuk és héjastul kisebb kockára vágjuk, sózzuk-borsozzuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és 200 fokos sütőben megsütjük. A gránátalmát kettévágjuk és egy fakanállal ütögetve kirázzuk belőle a magokat egy tálba. A mandulát és a pisztáciát egy száraz serpenyőben lepirítjuk, durvára aprítjuk és félretesszük.
Az egyik narancs levét kifacsarjuk, a másikat pedig kifilézzük. A narancsléhez hozzáadunk a mézet és több részletben, habverővel folyton kevergetve az olívaolajat is, míg szép emulziót nem kapunk. Sóval és borssal ízesítjük, ezzel el is készült a jó kis narancsos vinaigrette. A salátakeveréket egy nagyobb tálba szórjuk és nyakon öntjük a narancsos dresszinggel. Átforgatjuk és hozzáadjuk az előkészített hozzávalókat: a megsütött édesburgonya kockákat, a gránátalmát és a pirított magokat is. Összekeverjük, és a saláta tetejét megszórjuk az összemorzsolt roqueforttal.
2016-os naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: streetkitchen.blog.hu