Tejszínes-gombás egybesütött CSirkemell – Szaftos és nagyon finom

Tejszínes-gombás egybesütött CSirkemell – Szaftos és nagyon finom

 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg gomba
  • 2 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál vaj
  • bors

Elkészítés ideje:
Előkészítés: 10 perc, főzés: 20 perc

Elkészítés:

tejszin-gomba-csirkemell-egyben-sut
A vöröshagymát aprítsd fel, a gombát jó alaposan mosd meg, szeld fel, a csirkemellet tisztísd meg. A hagymát süsd üvegesre a vajon, majd tedd bele a húst, és mindkét oldalát pirítsd meg. A csirkemellet akár grillezheted is, akkor még finomabb lesz. Ha a hús megpirul, keverd hozzá a gombát. Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, és tégy alá kevés vizet, majd párold puhára.

A tejszínt a liszttel keverd csomómentesre, és öntsd a húsra. Forrald össze négy-öt perc alatt, közben kevergesd folyamatosan. Végül szórd bele a finomra vágott petrezselymet is. Ha szereted az őrölt pirospaprikát, egy teáskanállal tehetsz belőle a tejszínes húshoz, úgy még szebb lesz a színe.

Forrás: femina.hu