Tejszínes-gombás egybesütött CSirkemell – Szaftos és nagyon finom
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 20 dkg gomba
- 2 dl tejszín
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 evőkanál vaj
- só
- bors
Elkészítés ideje:
Előkészítés: 10 perc, főzés: 20 perc
Elkészítés:
A vöröshagymát aprítsd fel, a gombát jó alaposan mosd meg, szeld fel, a csirkemellet tisztísd meg. A hagymát süsd üvegesre a vajon, majd tedd bele a húst, és mindkét oldalát pirítsd meg. A csirkemellet akár grillezheted is, akkor még finomabb lesz. Ha a hús megpirul, keverd hozzá a gombát. Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, és tégy alá kevés vizet, majd párold puhára.
A tejszínt a liszttel keverd csomómentesre, és öntsd a húsra. Forrald össze négy-öt perc alatt, közben kevergesd folyamatosan. Végül szórd bele a finomra vágott petrezselymet is. Ha szereted az őrölt pirospaprikát, egy teáskanállal tehetsz belőle a tejszínes húshoz, úgy még szebb lesz a színe.
Forrás: femina.hu