2020. október 24.

Select your Top Menu from wp menus
Tejszínes borsókrémleves vajon párolt borsóból,recept

Tejszínes borsókrémleves vajon párolt borsóból,recept

Már egy tányér bársonyos borsókrémleves nagyon eltelít.

30 perc alatt kész
Ez a szuperzöld borsókrémleves tökéletes a tavaszváráshoz. Olyan telt, hogy nem biztos, hogy kívánsz utána másodikat. Mivel picit édeskés a gyerekek is imádni fogják.

A Tejszínes borsókrémleves vajon párolt borsóból Hozzávalói 4 személyre:

  • 80 dkg zöldborsó
  • 1 dl tejszín
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 húsleveskocka
  • 2 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • késhegynyi szerecsendió

Elkészítés: 10 perc, főzés: 20 perc

A Tejszínes borsókrémleves vajon párolt borsóból Elkészítése:

  1. A vajat olvaszd fel, majd pirítsd meg rajta az aprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Tedd hozzá a zöldborsót. Párold három-négy percig, majd öntsd fel egy liter vízzel. Add hozzá a leveskockát, a szerecsendiót, és sózd, borsozd ízlés szerint, végül az aprított petrezselymet is rakd bele. Forrald még tíz percig.
  2. Ha a borsó megpuhul, húzd le a tűzről. Várj egy-két percig, majd robotgéppel keverd krémesre. Öntsd vissza a lábosba, csorgasd hozzá a tejszínt, és hagyd, hogy ismét felforrjon. Kóstold meg, ha kell, dobj még hozzá fűszert. Rögtön tálalhatod is a kedvenc levesbetéteddel!

A Tejszínes borsókrémleves vajon párolt borsóból

forrás:

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
A tökéletes hamburger zsömle
A tökéletes hamburger zsömle, recept

  Kár elrontani a hamburgert boltban vásárolt csomagolt tartósított zsömlékkel, ha egyszer otthon is el lehet készíteni, csakúgy, mint a...

Close