Tejszínes borsókrémleves vajon párolt borsóból,recept

Tejszínes borsókrémleves vajon párolt borsóból,recept

Már egy tányér bársonyos borsókrémleves nagyon eltelít.

30 perc alatt kész
Ez a szuperzöld borsókrémleves tökéletes a tavaszváráshoz. Olyan telt, hogy nem biztos, hogy kívánsz utána másodikat. Mivel picit édeskés a gyerekek is imádni fogják.

A Tejszínes borsókrémleves vajon párolt borsóból Hozzávalói 4 személyre:

  • 80 dkg zöldborsó
  • 1 dl tejszín
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 húsleveskocka
  • 2 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • késhegynyi szerecsendió

Elkészítés: 10 perc, főzés: 20 perc

A Tejszínes borsókrémleves vajon párolt borsóból Elkészítése:

  1. A vajat olvaszd fel, majd pirítsd meg rajta az aprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Tedd hozzá a zöldborsót. Párold három-négy percig, majd öntsd fel egy liter vízzel. Add hozzá a leveskockát, a szerecsendiót, és sózd, borsozd ízlés szerint, végül az aprított petrezselymet is rakd bele. Forrald még tíz percig.
  2. Ha a borsó megpuhul, húzd le a tűzről. Várj egy-két percig, majd robotgéppel keverd krémesre. Öntsd vissza a lábosba, csorgasd hozzá a tejszínt, és hagyd, hogy ismét felforrjon. Kóstold meg, ha kell, dobj még hozzá fűszert. Rögtön tálalhatod is a kedvenc levesbetéteddel!

A Tejszínes borsókrémleves vajon párolt borsóból

forrás: