2020. november 11.

Select your Top Menu from wp menus
Tejkaramellás kalácspuding

Tejkaramellás kalácspuding

Story Highlights

  • Ha maradt egy kis szikkadt kalács a reggelikből, ezzel a pudinggal új életre kelthetjük.

Hozzávalók 6-8 adag

» 10 dkg cukor
» 5 dkg vaj
» 3 dl tej
» 1 dl tejszín
» 3 tojás
» 30-40 dkg fonott kalács
» fahéj
» mandulaforgács
» kevés vaj

Elkészítés

tejkaramellas-kalacs-puding
A kalácsokat felszeleteljük és sütőben megpirítjuk őket.
A cukrot karamellizáljuk, majd felöntjük 1 dl langyos vízzel.
Amikor feloldódott a karamella felöntjük tejjel és tejszínnel.
Miután lehűlt, egy kézi habverővel hozzákeverjük a tojásokat és megszórjuk egy csipet sóval és fahéjjal.
Egy hőállótálat kivajazunk és beletesszük a darabokra tépkedett kalácsokat.
A feldarabolt kalácsokat meglocsoljuk a tejkaramellás öntettel és hagyjuk, hogy beszívja a karamellt.
Erre ráteszünk még egy ugyanilyen réteget és meglocsoljuk megint a karamellás öntettel.
Pár percig állni hagyjuk, majd betesszük 30-40 percre a 180 C fokos sütőbe
20 perc után letakarjuk alufóliával és úgy sütjük tovább.
Ha elkészült a tetejére szórunk egy kevés fahéjas porcukrot, mandulaforgácsot és egy csipet sót.

Forrás: izeselet.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Lezser krumplis tészta

Hozzávalók 2 fő: » 250 g paprikáskrumpli (kolbász nélkül) » 200 g Barilla Bavette No.13. » 8 g durva szemű tengeri...

Close