Tejfölös – meggyes süti

Tejfölös – meggyes süti

Hozzávalók :

  • 1 csomag vajas keksz (téglalap alakú)
  • 4*150 g tejföl
  • 4 cs vaníliás cukor
  • 6 ek porcukor
  • 1 cs fagyasztott megy
  • 2 cs torta zselatin
  • 3 dl megy szörp
  • 1 db érett babán

 

Elkészítés:

A tejfölt kikeverem egy tálban a cukorral, vaníliás cukorral.
Egy magas falú tepsi/jénai alját kirakom a keksszel, ráhalmozok kb 1 ujjnyi vastagságú tejfölös krémet.
A banánt felkarikázom, majd a tejfölre rakosgatom. Egy újabb sor keksz, erre megint tejföl, ide már nem rakok banánt, majd jöhet a következő sor keksz, a végén nagyon vékony réteg tejföllel fejezem be.
Elkészítem a zselatint az előírás szerint a meggy levével vagy szörppel. Ha kell akkor vízzel kipótolhatjuk. A kimagozott meggyet félbe vágom, ezzel befedem a süteményt, ráöntöm a langyos zselatin, egy éjszakára hűtőbe teszem.

 

tejfolos-meggyes-suti-1

 

Forrás: olcso-receptek.hu