Tejbegríztorta

Hozzávalók 2 főre
- 15 dkg búzadara
- 25 dkg háztartási keksz
- 1 liter tej
- 15 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 evőkanál kakaópor
- 2 tábla ét tortabevonó
- 10 evőkanál kókuszreszelék
Elkészítés:
A tejből egy bögrényit elválasztunk és beáztatjuk a búzadarát. A többit a vajjal és a cukorral feltesszük főzni. Mikor a vaj teljesen elolvadt, hozzátesszük a búzadarát. Csomómentesre keverjük és hét percig forraljuk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és egy sor kekszet rétegzünk az aljára. A kekszre egy réteg tejbegríz jön, majd újabb kekszréteg. Az utolsó réteg grízhez a kakaóport is hozzáadjuk. A sütemény tetejére újabb réteg keksz kerül. Ha kész, bevonjuk csokoládéval és a tetejét kókusszal megszórjuk. Egy napra hűtőszekrénybe tesszük. Szeletelve fogyasztható.
Forrás: receptek.ma