Tejbegríztorta

Tejbegríztorta

Hozzávalók 2 főre

 

  • 15 dkg búzadara
  • 25 dkg háztartási keksz
  • 1 liter tej
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 2 tábla ét tortabevonó
  • 10 evőkanál kókuszreszelék

 

Elkészítés:

1000_31479_481991701848591_1728545793_n_20130305_094149[1]

 

A tejből egy bögrényit elválasztunk és beáztatjuk a búzadarát. A többit a vajjal és a cukorral feltesszük főzni. Mikor a vaj teljesen elolvadt, hozzátesszük a búzadarát. Csomómentesre keverjük és hét percig forraljuk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és egy sor kekszet rétegzünk az aljára. A kekszre egy réteg tejbegríz jön, majd újabb kekszréteg. Az utolsó réteg grízhez a kakaóport is hozzáadjuk. A sütemény tetejére újabb réteg keksz kerül. Ha kész, bevonjuk csokoládéval és a tetejét kókusszal megszórjuk. Egy napra hűtőszekrénybe tesszük. Szeletelve fogyasztható.

 

Forrás: receptek.ma