Távolkelet, közel – Kókuszos Sertésszűz

Távolkelet, közel – Kókuszos Sertésszűz

Hozzávalók:

  • 300 g sertésszűz, vega változatban tofu, olajban megpirítva
  • 3 cm-es darab friss gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál ánizs
  • 150 ml kókusztej
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 csésze jázmin rizs
  • 2 csésze víz
  • 3-4 szál újhagyma
  • fél piros kaliforniai paprika
  • 1 evőkanál kesudió
  • fenyőmag

Elkészítése:

1. A húst kockázzuk fel 2-3 cm-es darabokra. A gyömbért és a fokhagymát hámozzuk meg és aprítsuk fel apróra.

kokuszos-sertes-szuz-recept
2. A gyömbért, a fokhagymát olajon pirítsuk meg, adjuk hozzá az ánizst, majd tegyük bele a húst, sózzuk meg, minden oldalát süssük át.
3. Öntsük fel a kókusztejjel és 10 percig rotyogtassuk.
4. Időközben a rizst öntsük egy lábasba, adjunk hozzá két pohár vizet, egy nagy csipet sót és lassú tűzön főzzük meg.
5. A hagymát karikázzuk fel, a paprikát vágjuk kis kockákra. A magokat pirítsuk meg.
6. A tálalásnál a rizst tegyük egy tálba, öntsük rá a húst és szórjuk meg a friss zöldségekkel, és a magokkal.

Elkészítési idő: 20-30 perc