Távolkelet, közel – Kókuszos Sertésszűz
Hozzávalók:
- 300 g sertésszűz, vega változatban tofu, olajban megpirítva
- 3 cm-es darab friss gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál ánizs
- 150 ml kókusztej
- só, frissen őrölt bors
- 1 csésze jázmin rizs
- 2 csésze víz
- 3-4 szál újhagyma
- fél piros kaliforniai paprika
- 1 evőkanál kesudió
- fenyőmag
Elkészítése:
1. A húst kockázzuk fel 2-3 cm-es darabokra. A gyömbért és a fokhagymát hámozzuk meg és aprítsuk fel apróra.
2. A gyömbért, a fokhagymát olajon pirítsuk meg, adjuk hozzá az ánizst, majd tegyük bele a húst, sózzuk meg, minden oldalát süssük át.
3. Öntsük fel a kókusztejjel és 10 percig rotyogtassuk.
4. Időközben a rizst öntsük egy lábasba, adjunk hozzá két pohár vizet, egy nagy csipet sót és lassú tűzön főzzük meg.
5. A hagymát karikázzuk fel, a paprikát vágjuk kis kockákra. A magokat pirítsuk meg.
6. A tálalásnál a rizst tegyük egy tálba, öntsük rá a húst és szórjuk meg a friss zöldségekkel, és a magokkal.
Elkészítési idő: 20-30 perc