Tavaszi, zöldfűszeres gerslivel töltött csirke
Hozzávalók 6-8 adag
» 1 kisebb egész csirke
» só
» bors
» vaj
» 20 dkg gersli
» 4 ek olivaolaj
» 1 csokor újhagyma
» 1 citrom
» 2 csokor petrezselyem
» 2 csokor kapor
» 1 csokor snidling
» 1 csokor bazsalikom
Elkészítés
A gerslit előre megfőzzük, ez kb. 45 perc, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk kihűlni.
Az újhagymát felkarikázzuk és kevés olajon megdinszteljük, és megsózzuk.
Felaprítjuk a kaprot, petrezselymet, bazsalikomot és az olívaolajjal együtt hozzákeverjük a gerslihez.
Hozzáadjuk a zöldfűszeres gerslihez a megdinsztelt hagymát és belereszeljük a citrom héját.
Ezután a csirkét kívül-belül sózzuk, borsozzuk és ugyanígy kívül-belül bedörzsöljük vajjal.
Megtöltjük a zöldfűszeres gerslivel, ami kimarad azt a tepsiben a csirke alá, mellé tesszük, ez lesz a töltött csirkénk körete. Sütés előtt a csirke lábát összekötjük, meglocsoljuk olajjal és 180 C fokos sütőben 50 perc alatt pirosra sütjük (félidőben érdemes megfordítani a csirkét a sütőben).
Hogy rengeteg ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: izeselet.hu