Tárkonyos pulyka raguleves

Tárkonyos pulyka raguleves

Hozzávalók:

  • 0,5 kg pulykamell
  • 0,2 kg gomba
  • 4 db sárgarépa
  • 4 db petrezselyemgyökér
  • 0,5 liter főzőtejszín (20 százalékos)
  • 2 db tyúkhúsleves kocka
  • 2 evőkanál tárkony
  • 1 kiskanál ételízesítő
  • bors
  • pár szelet kenyér (elhagyható)
Hány személyre: 6
Elkészítési idő: 1,5 óra

A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, majd nagyjából 1 centi vastag karikákra vágjuk. A gombát szintén megtisztítjuk, majd felszeleteljük, a pulykamellet kisebb kockákra vágjuk.

tarkonyos_pulykaraguleves

A kockákra vágott pulykamellet egy lábasban egy kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a sót, borsot, ételízesítőt és a tárkony felét, hozzáadjuk a leveskockákat, és felöntjük vízzel. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret is beletesszük, és elkezdjük főzni.

Közben a gombát egy külön lábasban odatesszük főzni, nagyjából 5-10 percig főzzük, hogy a levesben ne legyen túl domináns az íze, majd leszűrjük és hozzáadjuk a gombát is a leveshez.

Tovább főzzük a levest addig, amíg a zöldségkt megpuhulnak. Ekkor hozzáadjuk a tárkony másik felét is, és 5 percig tovább főzzük

Közben a kenyeret kockákra vágjuk, és megpirítjuk.

A levesbe belekeverjük a tejszínt, de csak addig hagyjuk a tűzön, amíg fel nem forr, utána rögtön levesszük. Végül a kenyérkockákkal együtt tálaljuk

Forrás: gasztro-tv