Tárkonyos pulyka raguleves

Hozzávalók:
- 0,5 kg pulykamell
- 0,2 kg gomba
- 4 db sárgarépa
- 4 db petrezselyemgyökér
- 0,5 liter főzőtejszín (20 százalékos)
- 2 db tyúkhúsleves kocka
- 2 evőkanál tárkony
- 1 kiskanál ételízesítő
- só
- bors
- pár szelet kenyér (elhagyható)
Hány személyre: 6
Elkészítési idő: 1,5 óra
A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, majd nagyjából 1 centi vastag karikákra vágjuk. A gombát szintén megtisztítjuk, majd felszeleteljük, a pulykamellet kisebb kockákra vágjuk.
A kockákra vágott pulykamellet egy lábasban egy kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a sót, borsot, ételízesítőt és a tárkony felét, hozzáadjuk a leveskockákat, és felöntjük vízzel. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret is beletesszük, és elkezdjük főzni.
Közben a gombát egy külön lábasban odatesszük főzni, nagyjából 5-10 percig főzzük, hogy a levesben ne legyen túl domináns az íze, majd leszűrjük és hozzáadjuk a gombát is a leveshez.
Tovább főzzük a levest addig, amíg a zöldségkt megpuhulnak. Ekkor hozzáadjuk a tárkony másik felét is, és 5 percig tovább főzzük
Közben a kenyeret kockákra vágjuk, és megpirítjuk.
A levesbe belekeverjük a tejszínt, de csak addig hagyjuk a tűzön, amíg fel nem forr, utána rögtön levesszük. Végül a kenyérkockákkal együtt tálaljuk
Forrás: gasztro-tv