Szürke marha hátszín steak, recept és videó

A Szürke marha hátszín steak hozzávaói 1 fő részére:
- 25-30 dkg súlyú Szürke marha hátszín
- 1-2 cikk fokhagyma
- tengeri nagyszemű só
- 1 kocka vaj
- pár friss kakukkfű ág
- sansa olíva olaj
- frissen őrült színes borskeverék
Mielűtt a Szürke marha hátszín steak -t elkezdenéd sütni; a húst hűtőböl kivéve pihentetni szükséges, hogy kissé szoba hőmérsékletűre langyulhasson. Helyed egy deszkára vagy tányérra és sózd, ill. borsozd meg alaposan.
A Szürke marha hátszín steak elkészítése
- Hevíts fel egy serpenyőt sansa olajjal ( én azért ezt használtam, mert kevésbé ég, mint az extra szűz olíva olaj ).
- Nem szeretem ha szana szét fröcsög az olaj, ezért én lassabb lángon szeretem sütni a steak-et ( ez ugyan ellent mond a setak sütési szabályoknak, de nekem nagon bejött ).
- Ha az olaj felhevült, akkor mehet bele a fűszeres hús szelet és a fokhagyma cikkek, ezmajd nagyon jó ízt fog adni először a zsiradéknak, majd a husinak. Minden oldalát, lassan tülelmesen, a húst nem mozgatva szép aranybarnára kell sütni – minden oldalt kb 4-5 percig – én medium well-re (majdnem átsültre szoktam sütni).
- Közbe mehet bele az egész kakukkfű ág.
Így serceg szépen:
- Minden oldalát szépen át kell sütni, én még egyszer mindegyiket át szoktam forgatni. Miközben sül – az ízek dúsítása végett, mehet hozzá egy nagyobb kocka vaj is. Ezzel közben lehet locsolgatni a steak-et.
- Ha a hús megsült, ki kell rakni egy tányérra vagy deszkára, hogy a sült hús megpihenhessen – a nedvek, szaft átjárhassa a hús.
Jó étvágyat kívánunk 🙂