2020. november 10.

Select your Top Menu from wp menus
Szuperropogós fűszeres – Rántott csirke

Szuperropogós fűszeres – Rántott csirke

Story Highlights

  • Mindenki kedvence a rántott csirke, akkor jó igazán, ha a panír roppan, a hús pedig omlik, ami, ha e szerint a recept szerint készül, akkor garantált.

 

Hozzávalók 4 adag

» 1 hagyma
» 4 fokhagymagerezd
» olaj
» 4 ág friss rozmaring
» 1 liter víz
» 1 citrom
» 8 alsócomb
» 25 dkg liszt
» 2,5 dl kaukázusi kefir
» 1evőkanál sütőpor
» só
» bors
» paprika
» cayenne bors
» olaj a sütéshez

 Szuperropogos-omlos-rantott-csirke
Elkészítés

 A csirkecombokat először bepácoljuk. Ehhez a hagymát, fokhagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a rozmaringot, citromot és a vizet. A pácot kihűtjük, majd egy zárható fagyasztózacskóba tesszük a csirkecombokat, ráöntjük a pácot, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Pácolás után a csirkecombokat leöblítjük és konyhai papírtörlővel leszárítjuk, majd panírozzuk.  Cayenne borsot, pirospaprikát, sót, borsot elkeverünk liszttel és két tányérba szétosztjuk, és a  harmadikba beleöntjük a kefirt. Először a fűszeres lisztbe, aztán kefirbe, majd megint a lisztbe forgatjuk a combokat. Először olajban elő-, majd 180 fokos sütőben ropogósra és aranybarnára sütjük a húsokat.

Forrás: izeselet.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Jamie Oliver – Gennaro sült 4 sajtos spirál tésztája

  Hozzávalók 30 g sótlan vaj, plusz extra zsírzására 400 g spirál alakú tészta tengeri só frissen őrölt fekete bors...

Close