Szuperételek, amiket bármilyen fogásba becsempészhetsz!

A csupa egészséget hordozó szuperételek sokkal táplálóbbá tehetik fogásainkat – ezért mutatunk néhányat, amit szinte bármilyen ételbe belecsempészhetünk.
1. Spenót
Gyerekként többnyire a hideg ráz tőle, pedig nem árt megtanulni szeretni a spenótot. Ez a szuperétel rengeteg vas és vitamin forrása, sok benne a rost, a kalcium, a magnézium és a protein is. Arról nem is beszélve, hogy egyáltalán nem kell hagyományosan, főzelék formájában fogyasztanunk. Ehetjük salátának, kiegészíthetünk vele húsokat, de még isteni spenótos pitét is készíthetünk belőle.

2. Áfonya
Ez a kicsi, kék bogyó igazi csodaszer. Szinte alig van benne cukor, ellenben rengeteg a C-vitamin és az antioxidáns. Fogyaszthatjuk magában, de akár salátákhoz is hozzáadhatjuk feltétként, jól mutat a reggeli joghurtban, de még egy csodás shake-ben is.
3. Avokádó
A szuperételek közül talán ez a zöld, krémes finomság a legismertebb. Azavokádóban rengeteg az egészséges zsír, a rost és a kálium is. Semleges ízének hála, szinte mindenhez passzol – a jól bevált krémen túl készíthetünk belőle turmixot, kenhetjük pirítósra, vagy hozzáadhatjuk kedvenc salátánkhoz.
Új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
itt található: A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás:nlcafe.hu