Szuper nyári kaja: Tökfőzelék
A Tökfőzelék Hozzávalói 4 személy részére:
- 1,5 kg tök
- 0,7 kg cukkini
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dl tejföl
-
- 1 evőkanál keményítő
- 1 teáskanál pirospaprika
- Fél citrom leve és héja
- só, bors1 csokor friss kapor
A tököt meghámozzuk, magjait kikaparjuk és a szintén kimagozott cukkínivel együtt legyaluljuk. A vöröshagymát finomra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymákat. Ha megpároltuk a hagymát, jöhet a cukkíni és a tök keveréke a lábasba.
Az egészet átforgatjuk, hagyjuk párolódni és amikor már azt látjuk, hogy a tök kezd összezuhanni, elkészítjük a tejfölös habarást. A tejfölben egy habverővel csomómentesen elkeverjük a keményítőt és a pirospaprikát, hozzáadjuk a főzelék alaphoz és alaposan elkeverjük benne. A főzelékbe szórjuk a finomra vágott kaprot, sózzuk, borsozzuk, belecsorgatjuk a citromlevet, még egyszer összeforgatjuk, rottyantunk rajta keveset és kész is van. Rögtön, melegen is isteni, de a legütősebb jól lehűtve, kevés reszelt citromhéjjal és kaporral a tetején!
Forrás: http://streetkitchen.blog.hu