Szuper egészséges palacsinta birsalmalekvárral, recept

Meg az almát is. Andi barátosném blogján találtam a receptet, és bár teljesen nem követtem, de szerintem így is egy szuper egészséges palacsinta lett belőle.
A palacsinta birsalmalekvárral Hozzávalói:
- 15 dkg zabpehely
- 1,5 dl tej
- 3 alma
- 3 tojás
- 2 evőkanál porcukor
- fél teáskanál fahéj
- a sütéshez kókuszolaj (étolajjal is jó lehet)
A zabpelyhet összekevertem a tejjel és hagytam 20 percig állni, hogy magába szívja a tejet. Utána belereszeltem egy nagy lyukú reszelőn az almákat, hozzáadtam a cukrot, a fahéjat és a végén a tojásokat. Jól elkevertem. Az elején nekem kicsit darabos volt a zabpehely miatt, ezért egy kicsit összeturmixoltam a masszát.
Forró serpenyőben kókuszolajon sütöttem ki őket. Nagyon miniket csináltam, egy evőkanállal tettem csak a serpenyőbe belőle és úgy sütöttem sok kicsit.
Birsalmalekvárral ettük. Nagyon finom volt. Mindenkinek nagyon ízlett. Azt hiszem, hogy sokszor fogok még ilyet készíteni.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: bonniekonyhaja.cafeblog.hu