Szivárvány torta – szénhidrát csökkentett

Szivárvány torta – szénhidrát csökkentett

Hozzávalók:

7 tojás

150 g Dia Wellness piskóta liszt

1 csomag sütőpor

100 g nyírfacukor

ételszínezék: zöld, kék, sárga, piros

400 ml tejszín

100 g fehér csokoládé, diabetikus

500 g mascarpone

Elkészítése:

A tojásokat szétválasszuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. A tojás sárgákat egyesével hozzákeverjük, majd a nyírfacukrot, lisztet és sütőport is óvatosan belekeverjük.

A piskóta masszát négyfelé osztjuk, majd ételfestékkel megszínezzük. A piros, sárga, zöld, kés színű piskóta masszákat külön külön, vagy akár egy nagyobb tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük, tűpróbáig.

Szivárvány torta tésztája sülés közben
Szivárvány torta tésztája sülés közben

A krém elkészítése:

A 400 ml tejszínben a 100g fehér diabetikus csokoládét felolvasszuk (melegre melegítve, de nem forralva). Éjszakára hűtőben tároljuk. Másnap robotgéppel kemény habbá verjük. Összekeverjük az 500g mascarponeval. Édesítenii nem szükséges, a fehér csokoládé, a tejszín és a mascarpone természetes édessége miatt.

A színes piskóta lapokat rétegezve megkenjük a fehér tejszínes-mascarpones krémmel, kék, zöld, sárga és piros sorrendben. A krémmel a tortát kívülről is bevonjuk, színes cukorral vagy csokoládé reszelékkel díszíthetjük.