Szivárvány torta – szénhidrát csökkentett

Hozzávalók:
7 tojás
150 g Dia Wellness piskóta liszt
1 csomag sütőpor
100 g nyírfacukor
ételszínezék: zöld, kék, sárga, piros
400 ml tejszín
100 g fehér csokoládé, diabetikus
500 g mascarpone
Elkészítése:
A tojásokat szétválasszuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. A tojás sárgákat egyesével hozzákeverjük, majd a nyírfacukrot, lisztet és sütőport is óvatosan belekeverjük.
A piskóta masszát négyfelé osztjuk, majd ételfestékkel megszínezzük. A piros, sárga, zöld, kés színű piskóta masszákat külön külön, vagy akár egy nagyobb tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük, tűpróbáig.

A krém elkészítése:
A 400 ml tejszínben a 100g fehér diabetikus csokoládét felolvasszuk (melegre melegítve, de nem forralva). Éjszakára hűtőben tároljuk. Másnap robotgéppel kemény habbá verjük. Összekeverjük az 500g mascarponeval. Édesítenii nem szükséges, a fehér csokoládé, a tejszín és a mascarpone természetes édessége miatt.
A színes piskóta lapokat rétegezve megkenjük a fehér tejszínes-mascarpones krémmel, kék, zöld, sárga és piros sorrendben. A krémmel a tortát kívülről is bevonjuk, színes cukorral vagy csokoládé reszelékkel díszíthetjük.