- 25 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag puncsos pudingpor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 0,5 csomag vaníliás cukor
Elkészítés: 20 perc, sütés: 20 perc
Elkészítés:
A vajat a liszttel, a porcukorral és a vaníliás cukorral jól gyúrd össze. Majd felezd el, az egyikhez add a vaníliás, a másikhoz pedig a puncsos pudingport. Így kapsz két különböző ízű és színű tésztát. A puncsos kekszhez rakhatsz két csepp piros ételszínezéket. Készíts két bucit. Előbb az egyik tésztából csípj egy diónyi darabkát, és formázd golyóvá, majd így folytasd tovább.
Tedd a kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és egy villával kissé nyomkodd meg, így formázd a tetejüket. Előmelegített sütőben, 200 fokon süsd tíz percig. Vigyázz, ne süsd túl, mert akkor nagyon száraz lesz a tészta! Ha kész, vedd ki, és jöhet a következő adag. A kihűlt kekszeket tedd egy zárható tetejű dobozba.
Forrás: femina.hu