Színes paprika saláta

Színes paprika saláta

Hozzávalók:

  •  8 szép, nagy húsos paprika (60-70 dkg),
  • 1/2 dl ecet,
  • 1 kávéskanál só,
  • 1 evőkanál cukor,
  • 1-2 evőkanál olaj.

zoldpaprika-salata

Elkészítés

A paprikákat gondosan, dörzsöléssel megmossuk, kimagvaljuk; az ereket kiskanállal kikaparjuk, belül is gyorsan kiöblítjük. éles késsel, vékony, egyenletes karikára szeleteljük. ép zománcú edénybe tesszük és annyi forrásban levő vízzel, amennyi a paprikakarikákat ellepi, leforrázzuk. Lefedjük, 6-8 perc múlva leszűrjük, kihűtjük és az időközben elkészített salátalébe tesszük. Fogyasztás előtt 2-3 órával készítsük el és jól hűtsük le, különben nem lesz elég ízletes. Nagyon szép a paprikasaláta, ha zöld, sárga és piros paprikából készítjük, és színek szerint helyezzük el a tálon.

Forrás: ketkes.com