Szilvás gombóc leves, pirított vajas morzsával

Hozzávalók
» 50 dkg szilva
» 1 l víz
» 5 dkg cukor
» 1 vaníliarúd
» 2 tk őrölt fahéj
» 2 ek szilvalekvár
» 5 dkg vaj
» 10 dkg zsemlemorzsa
» 5 dl tej
» 10 dkg gnocchi
» 1 dl tejszín

Elkészítés
A félbevágott kimagozott szilvákat egy fazékban felöntünk vízzel, hogy az bőven ellepje, adunk hozzá egy kevés cukrot, vaníliát és őrölt fahéjat. Közben vajon zsemlemorzsát pirítunk, amikor aranybarna, adunk hozzá egy kevés őrölt fahéjat. Amikor a szilva puhára főtt, adunk még hozzá egy pár kanál szilvalekvárt és egy kevés tejet, és turmixgépben pürésítjük a levest. Visszaöntjük a fazékba, adunk hozzá egy csipet sót, belefőzzük a gnocchikat. Egyet forralunk rajta, és végül egy kevés tejszínnel dúsítjuk. Tálaláskor a tetejét megszórjuk a pirított morzsával.
Forrás: izeselet.hu