Szezámos pácolt tarja csípős káposztasalátával

Szezámos pácolt tarja csípős káposztasalátával

Hozzávalók

» 30 dkg tarja
» 1 vöröshagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» 3 szelet friss gyömbér
» 2 ek szójaszósz
» 2 ek nádcukor
» 2 ek szezámolaj
» 1,5 ek szezámmag
» olaj

Káposztasaláta:

» 1 kg kínai kel
» 1 gerezd fokhagyma
» 3 ek szójaszósz
» 1 ek almaecet
» 1 tk barnacukor
» 1 csokor újhagyma
» 2 tk csípős paprikakrém
» 1 liter víz
» 3 dkg só

 Szezamos-pacolt-tarja-csipos-kaposztasalataval-es-rizzsel
Elkészítés

Egy fél fej finomra aprított vöröshagymát, reszelt fokhagymát, és apróra vágott gyömbért  simára pürésítünk a szezámolajjal, a szójaszósszal és a nádcukrorral. A vékony csíkokra felszeletelt húst az elkészített pácba forgatjuk, és minimum 30 percig állni hagyjuk. A pihentetés után forró serpenyőben, egy kevés olajon kisütjük. Amikor már minden húsfalat egy kis színt kapott, és a pácban lévő cukor karamellizálódni kezd, akkor rászórjuk a szezámmagot és alaposan beleforgatjuk. Főt rizzsel és a csípős káposzta salátával tálaljuk.

A kínai kel torzsáját kivágjuk, a leveleit felszeleteljük, és egy üvegtálba tesszük. Egy liter forrásban lévő, nagyon sós vízzel lelöntjük, és 10 percig állni hagyjuk. Közben elkészítjük az öntetet: a csípős paprikakrémet, a szójaszószt, az almaecetet, a finomra aprított fokhagymát, a nádcukrot, és a felkarikázott újhagymát összekeverjük. Miután a kínai kel eleget állt a sós vízben, sima vízzel átöblítjük és leszűrjük. Végül a csípős öntettel alaposan összekeverjük.

Forrás: izeselet.hu