Szeretnét tudni, hogy mi lesz ebből a csodából … ?

Szeretnét tudni, hogy mi lesz ebből a csodából … ?

Vargánya szószos Gnocchi

 

Hozzávalók, vargánya szósz:

  • 0,5 kg vargánya
  • olíva olaj
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 dl 30%os főző tejszín

varganya-gomba-szosz-martas-gnocchi

Elkészítés menete:

A vargányákat megmosod és nagyobb darabokra aprítod. Serpenő mehet a gázra, bele olíva és vaj – hevít. Mehet bele a fokhagyma, picit kiadja az illatát, fokhagyma olajat. Jöhet bele a gomba, átforgat, kis víz és só hozzáadásával készre párol, majd leturmixol és a tejszín hozzáadásával ismét felforral.

varganya-gomba-szosz-martas-gnocchi1

Gnocchi

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 15 dkg liszt
  • 4 tojás
  • ízlés szerint só, frissen őrölt bors
  • Elkészítés ideje:
  • 90 perc

varganya-gomba-szosz-martas-gnocchi3

Elkészítés menete:

A krumplikat mosd át jó alaposan, vágd mindet félbe, majd tedd egy nagyobb lábosba őket, öntsd fel hideg vízzel, és így tedd fel a tűzre. Főzd puhára a krumplikat, majd egyesével szedd ki őket a vízből, szabadítsd meg a héjuktól őket, és darálón nyomd át, vagy krumplinyomóval törd össze, minél finomabbra – a főzővizet pedig ne öntsd ki! Ha ezzel kész vagy, várj egy kicsit, amíg kihűl a krumpli, majd add hozzá a tojások sárgáját, a sót, borsot, illetve annyi lisztet, amennyit felvesz. Ha már jól formálható, de nem túl lágy tésztát kapsz, akkor elég lesz.
Vegyél elő egy nyújtódeszkát, lisztezd be jó alaposan, szakíts egy darabot a krumplis masszából, nyújtsd hengerré, majd vágd egységes méretű részekre – körülbelül kétcentisekre -, a tetejüket nyomd be egy kicsit egy villával, hogy hullámosak legyenek, majd tedd őket félre.

Dolgozd fel ugyanígy az egész tésztamennyiséget, igyekezz egységes méretű hengereket és nyers gnocchikat készíteni. Ha mindegyik készen áll, forrald fel újra a krumpli vizét, és főzd ki benne őket. Ha feljönnek a víz tetejére, akkor már jók is – szűrőkanállal szedd ki őket.

 

Forrás: Tommy-Pikantéria és a femina.hu