2021. január 09.

Select your Top Menu from wp menus
Szerb rakott padlizsán darált hússal rétegezve, tejföllel gazdagon meglocsolva, recept

Szerb rakott padlizsán darált hússal rétegezve, tejföllel gazdagon meglocsolva, recept

 

Ha még nem kóstoltad a szerb rakott padlizsánt, itt az ideje!

Friss és izgalmas ízek keverednek a szerb rakott padlizsánban. A darált hús helyett maradék pörköltet is tehetsz a rétegek közé. A tetejére pedig reszelt sajt is kerülhet. Próbáld ki ezt az új receptet, és dobd fel vele a hétköznapi étkezéseket!

A Szerb rakott padlizsán Hozzávalói 4 személyre:

  • 2 padlizsán
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 30 dkg krumpli
  • 10 dkg rizs
  • 10 dkg sajt
  • 2 paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 1 nagy tejföl
  • fél csokor petrezselyem
  • olívaolaj
  • bors
  • oregánó

Elkészítés: 25 perc, sütés: 20 perc

A Szerb rakott padlizsán Elkészítése:

  1. Főzd meg külön a rizst és héjában a krumplit. Forrósíts kevés olívaolajat, és dobd rá az apróra vágott vöröshagymát.
  2. Dinszteld meg, majd rakd rá a darált húst. Sózd, borsozd ízlés szerint, fehéredésig kevergesd, utána fedő alatt süsd 10-15 percig. A padlizsánt és a paradicsomot is vágd vékony karikákra, majd párold puhára.
  3. Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, alulra tégy egy réteg felkarikázott krumplit, arra a padlizsánt, majd sózd és borsozd ízlés szerint.
  4. Mehet rá a rizs, a hús, majd a paradicsom, amit szórj meg oregánóval.
  5. A rakottas tetejére a maradék padlizsán és a krumpli vegyesen kerüljön.
  6. Öntsd le tejföllel, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, és tedd előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon 25-30 percig. Ha a teteje szép piros, kiveheted a sütőből.

Szerb rakott padlizsán

forrás: femina

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Darált hússal töltött sütőtök sok sajttal
Darált hússal töltött sütőtök sok sajttal, recept

Kevesebb mint 300 kalória egy adag A darált hússal töltött sütőtök igazán különleges és ízletes fogás. Ha ősz, akkor sütőtök...

Close