Ha még nem kóstoltad a szerb rakott padlizsánt, itt az ideje!
Friss és izgalmas ízek keverednek a szerb rakott padlizsánban. A darált hús helyett maradék pörköltet is tehetsz a rétegek közé. A tetejére pedig reszelt sajt is kerülhet. Próbáld ki ezt az új receptet, és dobd fel vele a hétköznapi étkezéseket!
A Szerb rakott padlizsán Hozzávalói 4 személyre:
- 2 padlizsán
- 50 dkg darált sertéshús
- 30 dkg krumpli
- 10 dkg rizs
- 10 dkg sajt
- 2 paradicsom
- 1 vöröshagyma
- 1 nagy tejföl
- fél csokor petrezselyem
- só
- olívaolaj
- bors
- oregánó
Elkészítés: 25 perc, sütés: 20 perc
A Szerb rakott padlizsán Elkészítése:
- Főzd meg külön a rizst és héjában a krumplit. Forrósíts kevés olívaolajat, és dobd rá az apróra vágott vöröshagymát.
- Dinszteld meg, majd rakd rá a darált húst. Sózd, borsozd ízlés szerint, fehéredésig kevergesd, utána fedő alatt süsd 10-15 percig. A padlizsánt és a paradicsomot is vágd vékony karikákra, majd párold puhára.
- Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, alulra tégy egy réteg felkarikázott krumplit, arra a padlizsánt, majd sózd és borsozd ízlés szerint.
- Mehet rá a rizs, a hús, majd a paradicsom, amit szórj meg oregánóval.
- A rakottas tetejére a maradék padlizsán és a krumpli vegyesen kerüljön.
- Öntsd le tejföllel, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, és tedd előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon 25-30 percig. Ha a teteje szép piros, kiveheted a sütőből.
forrás: femina