Sajtos makaróni amerikai módra, bögrésen
A sajtos makaróni Hozzávalói (2-3 személyre):
– 2 bögre (2,5 dl-es) penne-, vagy összetört makarónitészta
– 1 mokkáskanál só
– 3-4 evőkanál vaj
– 2 bögre reszelt edámi és cheddar sajt vegyesen (20 dkg)
– 1/2 bögre tej
A tésztának tegyünk fel vizet egy kávéskanál sóval forrni, majd kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra! Ha a víz már lobog, öntsük bele a tésztát és főzzük meg. A tészta felét öntsük egy jénai tálba, majd a tetejére tegyük rá a vaj felét (kisebb darabkákban), és szórjunk rá fél mokkáskanál sót, majd egy bögre (10 dkg) reszelt sajtot. Ezután ismételjük meg a munkasort, vagyis hozzunk létre egy újabb réteget a maradék alapanyagból: tészta, vaj, só, sajt.
Végül locsoljuk meg a tetejét a tejjel, és már mehet is a sütőbe bő 25 percre!
Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu