Szép Ilona féle – kukoricamálés túrógombóc
Ráadásul még gombócokat sem kell főzőcskéznünk…
A kukoricamálés túrógombóc Hozzávalói:
– 1 szűk bögre (15 dkg) kukoricadara
– 1 csipet só
– 3 púpos evőkanál (6 dkg) cukor
– 6 dl tej
– 2 csomag (2 dkg) vaníliás cukor
– 4 dl tejföl
– 3 bögre (16 dkg) zsemlemorzsa
– fél dl étolaj
– 50-60 dkg túró
A kukoricamálés túrógombóc Elkészítése:
1. A kukoricadarát a tejben megfőzzük a sóval és a cukor felével. Kis fokozaton, folyamatos kevergetés mellett.
2. A túrót áttörjük (én csak botmixerrel krémesítettem), hozzáadjuk a maradék cukrot, a tejföl felét, majd jól kikeverjük.
3. A zsemlemorzsát az olajon lepirítjuk.
4. A kihűlt kukoricadarához hozzáadjuk az ízesített túrót, és jól összedolgozzuk.
5. Gombócokat formázunk belőle és megforgatjuk a zsemlemorzsában.
6. Tálalás előtt felmelegítjük, és vaníliás tejföllel leöntve, mandulaszeletekkel meghintve kínáljuk.
Szép Ünnepeket!
Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu