Bruttttál … Tojásos Szendvicskrém aszalt paradicsom
Egyszerű és gyors, frissítő nyári kence
Az egyik héten görög salátát készítettem a családnak, és bármilyen gazdagon is mértem, kimaradt egy kis feta. Mivel pár nap alatt fel kellett használni, ötletelnem kellett.
Vasárnap éppen korán keltem, hogy tudjak kenyeret sütni (rozsos-lenmagos készült). Akkor jutott eszembe, hogy milyen jó lenne a friss, ropogós kenyérhez valami szendvicskrém, benéztem a hűtőbe és kikevertem a következőt. Mondjuk nem kifejezetten krém, mert darabos, de nem tudok rá más kifejezést
Az Aszalt paradicsomos, tojásos szendvicskrém Hozzávalói:
- 3 kemény tojás
- 5 db olajban eltett aszalt paradicsom
- 10 dkg feta
- 1 tk curry
- Só, frissen őrölt bors
- Pár ek tejföl
A tojásokat és az aszalt paradicsomokat nagyon apróra vágjuk, a fetát egy tálban villával szétnyomkodjuk, összekeverjük. Hozzáadunk annyi tejfölt, hogy krémszerű legyen. Rászórjuk a curryt és pár tekerésnyi borsot, megkeverjük, megkóstoljuk, ha kell, megsózzuk.
Pirítóson friss zöldségekkel, tojáskarikákkal tálaljuk.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: atetovaltlanykonyhaja